Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Σχόλιο

( σιγούρεψε την αλήθεια σου :: 19/1/2006 21:52:01) 

Σιγούρεψε την αλήθεια σου

ΤΑ ΠΑΝΤΑ είναι πολιτική. Γνωστό και χιλιοειπωμένο. Πολιτική και το ποδόσφαιρο. Δεν θα μπορούσε άλλωστε, όταν απασχολεί τόσους ανθρώπους. Μία η… ασήμαντη διαφορά μεταξύ τους. Στην πολιτική το λέμε "κόμμα", στο ποδόσφαιρο "ομάδα". Ας ασχοληθούμε λοιπόν, με το "κόμμα Άρης".

ΟΠΩΣ ΚΑΘΕ κόμμα, που σέβεται τον εαυτό του, έτσι και το "κόμμα Άρης" δεν θα μπορούσε να μην είχε τη λεγόμενη εσωτερική αντιπολίτευση. Αυτούς δηλαδή, που έχουν πρόβλημα με την ηγεσία για ποικιλία λόγων. Από ανόητους, όπως το πληγωμένο πρεστίζ (π.χ. "δεν μπορεί ένας… οδοντίατρος να ηγείται της μεγάλης παράταξης"), μέχρι τους σοβαρούς τους "εκλογικούς", αν το "κόμμα" μείνει εκτός "βουλής" (μπορείς να τη πεις και Α' εθνική).

ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΩ αυτούς, της "εσωτερικής αντιπολίτευσης" προσφέροντάς τους αυτό που ψιθυρίζουν μεταξύ τους, αλλά ποτέ δεν το φωνάζουν, πιθανόν γιατί δεν είναι σίγουροι. Το διαχρονικό ορισμό του "κόμματος" από τον ανατρεπτικό Εμμανουήλ Ροΐδη: "Κόμμα είναι μια ομάδα ανθρώπων που έχουν χέρια και πόδια υγιή, αλλά μισούν κάθε εργασία, οι οποίοι, ενώνοντας τις δυνάμεις τους υπό έναν αρχηγό, οποιονδήποτε, προσπαθούν να τον ανεβάσουν στηv εξουσία, ώστε να τους δώσει τα μέσα να ζουν χωρίς να σκάβουν".

ΟΡΙΣΜΟΣ περίφημος και λιγότερο σατιρικός από όσο φαίνεται με τηv πρώτη ματιά. Το γνωρίζουμε όλοι, ότι κάτι τέτοια ακούγονται παντού τα τελευταία χρόνια. Ακούγονται δεξιά κι αριστερά, έτσι απλά χωρίς (για να μη γελιόμαστε) αποδείξεις και χωρίς στοιχεία. Ακούγονται όμως κι όσο περισσότερο ακούγεται κάτι, στο τέλος νομοτελειακά γίνεται αλήθεια για όσους θέλουν να ακούν τη μία από τις δύο πλευρές του "κόμματος".

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ τα ψέματα τελειώνουν. Η Λέσχη παρουσιάζεται από την ηγεσία του "κόμματος". Το αν έχει πιθανότητες υλοποίησης θα δείξει. Μέχρι την Τετάρτη όμως, ας σταματήσουν κάθε είδους "καταδίκες" της, πριν ακόμη παρουσιαστεί, κάθε είδους φτηνές δικαιολογίες για απουσίες. Γιατί να ξέρεις. Οταν ακούς τη μία πλευρά ακούς πάντα τη μισή αλήθεια, οπότε έχεις 50% πιθανότητες να πιστεύεις λάθος πράγματα. Σιγουρέψουν λοιπόν, την Τετάρτη κι έπειτα πες μου την 100% αλήθεια σου