Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Σχόλιο

( η αβάσταχτη γοητεία της παραμονής :: 25/1/2006 19:20:13) 

Η αβάσταχτη γοητεία της παραμονής

γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ

Στον Απόλλωνα Καλαμαριάς, μετά το νικηφόρο πέρασμα από την Κρήτη, έχουν πιστέψει ότι η παραμονή στην κατηγορία εξασφαλίστηκε. Υπήρξαν κάποιοι παίκτες, που -ίσως μεταξύ σοβαρού και αστείου- μίλησαν για τη διεκδίκηση μίας θέσης που οδηγεί στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα της επόμενης περιόδου. Διαπιστώνοντας ότι η κατάσταση πάει να ξεφύγει από τα χέρια της η διοίκηση, μέσω του Τάσου Λαζαρίδη, ζήτησε να χαμηλώσουν οι τόνοι και να επικεντρωθούν στην αναμέτρηση της Λιβαδειάς.

Στο τέλος του κυριακάτικου παιχνιδιού και αναλόγως του αποτελέσματος οι "κοκκινόμαυροι" θα διατηρήσουν ή θα διαφοροποιήσουν τους στόχους τους στο φετινό πρωτάθλημα. Ενδεχόμενη επικράτηση των παικτών του Μάκη Κατσαβάκη θα τους εκτοξεύσει στους είκοσι δύο βαθμούς και η διαφορά από τις ομάδες που διεκδικούν τον ευρωπαϊκό στόχο, στη χειρότερη των περιπτώσεων, θα είναι στους πέντε βαθμούς. Λογικό είναι η παρέα του Παπά να βάλει τον πήχη πιο ψηλά και μην έχοντας καθόλου άγχος να προσπαθήσουν να κερδίσουν το μεγάλο στοίχημα…

Στην περίπτωση που το αποτέλεσμα δεν είναι το επιθυμητό για τους Απολλωνιστές, τότε θα χρειαστεί να δοθεί μεγάλη προσοχή στη συνέχεια, γιατί το πρόγραμμα δυσκολεύει πάρα πολύ και κάθε βαθμός είναι "χρυσάφι". Ο επόμενος μήνας είναι ένας πραγματικός Γολγοθάς για τους "κοκκινόμαυρους". Αρχίζουν με το εντός έδρας παιχνίδι με την Ξάνθη, ακολουθεί η κάθοδος στο Περιστέρι, έρχεται ο Ηρακλής και ταξιδεύουν στο Αιγάλεω. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι περισσότεροι παίκτες, οι οποίοι αγωνίζονται σε νευραλγικές θέσεις, είναι φορτωμένοι με κάρτες και βρίσκονται στο όριο, τότε ο μοναδικός στόχος θα πρέπει να είναι το "κλείδωμα" της κατηγορίας.

Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι θα φανεί στο τέλος, αλλά όσο φτάνουμε προς το τέλος του πρωταθλήματος τόσο θα χρειαστεί να προσέχουν στον Απόλλωνα για να μην μπουν σε περιπέτειες και να αποφύγουν το άγχος των τελευταίων αγωνιστικών. Η περσινή εμπειρία είναι πολύτιμη. Μάλιστα, παράγοντας της ομάδας δήλωσε παλαιότερα ότι "αν ξαναπεράσω και φέτος τα ίδια δεν θα αποφύγω το καρδιακό επεισόδιο…". Η αβάσταχτη γοητεία της παραμονής!