Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Σχόλιο

( οταν την πληρώνουν τα... βατράχια :: 25/1/2006 18:50:02) 

Οταν την πληρώνουν τα… βατράχια

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ

ΣΤΟ ΜΟΝΤΡΕ της Ελβετίας χτυπάει αύριο η καρδιά της Ελλάδας, όπου διεξάγεται η κλήρωση των προκριματικών ομίλων του EURO 2008. H Eθνική μας ομάδα τίθεται επικεφαλής ομίλου, γεγονός τιμητικό για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, που όμως δεν ενισχύει τη θέση του. Όποιοι κι αν είναι οι αντίπαλοι δεν αλλάζει τίποτε. Η αποστολή των διεθνών μας θα είναι το ίδιο δύσκολη, αφού ξέρουμε ποιοι είμαστε και πού πάμε. Εκτός κι αν δεν το έχουμε καταλάβει ακόμη.

ΟΣΟ κι αν θέλουμε να ευλογούμε τα γένια μας, οι δυνατότητες της Εθνικής είναι συγκεκριμένες. Ύψιστη τιμή η κατάκτηση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2004, αλλά μέχρι εκεί. Τα όσα ακολούθησαν στη μετά του ΕURO εποχή, δεν μας δίνει το δικαίωμα να αισιοδοξούμε, ότι όντως κάτι έχει αλλάξει στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

ΟΙ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ του ελληνικού ποδοσφαίρου αποτυπώνονται στις εγχώριες και ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Αξιοθρήνητη ήταν η παρουσία των ομάδων μας στο Τσάμπιονς λιγκ, μετριότατη στο ΟΥΕΦΑ. Όσο για το ελληνικό πρωτάθλημα, πλήρης απαξίωση. Άνισος ανταγωνισμός, περιορισμένη περιφερειακή εκπροσώπηση, ατονία! Μαλώνουν δύο βουβάλια και την πληρώνουν τα βατράχια.

ΣΤΟ ΖΟΥΜΙ της βράζει η ποδοσφαιρική Θεσσαλονίκη. Η χειμερινή μεταγραφική περίοδος ολοκληρώνεται σε λίγα 24ωρα, όμως οι ομάδες μας κινούνται ασορτί με τον καιρό. Βρίσκονται σε χειμερία νάρκη. Περιορισμένες και μετριότατες επιλογές, με παίκτες είτε παροπλισμένους, είτε που έκαναν προσφυγές από ομάδες μικρότερου αγωνιστικού "βεληνεκούς". Κι έπειτα διερωτόμαστε γιατί δεν πάει μπροστά το ποδόσφαιρο αυτής της πόλης.

ΩΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟ παρένθετο θα λειτουργήσει η λέσχη φίλων του Άρη και αποτελεί μία πρωτοποριακή κίνηση που όμοιά της δεν έχει εμφανιστεί στην Ελλάδα. Δίνει διέξοδο στον Άρη, όπως και σε κάθε ομάδα που αντιμετωπίζει παρόμοια προβλήματα. Γιατί είναι σίγουρο πως όταν το μέτρο τεθεί σε εφαρμογή, την κίνηση του Άρη θα ακολουθήσουν και άλλοι. Άλλη λύση δεν υπάρχει.