Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Σχόλιο

( χωρίς δάκρυα στα... μάτια :: 14/2/2006 21:13:22) 

Χωρίς δάκρυα στα… μάτια

Ο ΓΟΥΜΕΝΟΣ πήγε τελικά στην προπόνηση και μίλησε στους παίκτες του ΠΑΟΚ. "Ήρθα να με δείτε και να σας δω στα μάτια" φέρεται να ήταν τα πρώτα του λόγια σύμφωνα με το ρεπορτάζ. Υπάρχει και συνέχεια: "Ξέρετε ότι τα πάντα εξαρτώνται στην ομάδα από το αγωνιστικό της σκέλος. Αν δεν πάει καλά αυτό, τίποτα δεν θα πάει καλά στη συνέχεια". Τάδε έφη Γιάννης Γούμενος.

ΛΑΘΟΣ. Τα πάντα σε μία ομάδα, και δη επαγγελματική, εξαρτώνται από τη συνέπεια λόγων και πράξεων. Ο πρόεδρος, ως επιχειρηματίας, δεν γίνεται να μην το γνωρίζει. Όπως σίγουρα γνωρίζει, ότι απέναντι σε επαγγελματίες είναι τεράστιο ατόπημα να απαιτείς τα δικαιώματά σου όταν δεν έχεις εκπληρώσει τις υποχρεώσεις σου. Και σύμφωνα με το ρεπορτάζ κάποιες υποχρεώσεις μένουν ανεκπλήρωτες.

Σ' ΑΥΤΕΣ τις περιπτώσεις δύο είναι τα ζητούμενα. Πρώτον να κερδίσεις χρόνο. Το επιχείρησε χθες. "Χάιδεψε" ουσιαστικά τα αυτιά των παικτών. Δεν θα μπορούσε να κάνει αλλιώς, όταν στο βάθος του χρόνου που αναζητά έρχονται τα ντέρμπι με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ στην Τούμπα, που λογικά θα αποφέρουν έσοδα.

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ όμως είναι το σημαντικότερο. Να βρεθεί το εξιλαστήριο θύμα. Την εναλλακτική διαδρομή εξόδου από το αδιέξοδο, όταν και εφόσον τα πράγματα σφίξουν περισσότερο. Ο ίδιος δεν το θέλει, αλλά δεν έχει επιλογή. Πόσο μάλλον όταν του προσφέρουν απλόχερα αυτοί που τους έχει πραγματική ανάγκη. Οι παίκτες.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ τις δηλώσεις του Κωστίκου στο Αιγάλεω. "Πληρώσαμε ένα λάθος, που κάναμε προσπαθώντας να παίξουμε το τεχνητό οφσαιντ. Είναι κάτι που δεν έχουμε δουλέψει ποτέ στις προπονήσεις και δεν το θέλουμε κιόλας" είπε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ αναφερόμενος στο γκολ της ήττας. Αντιλαμβάνεστε; Ο προπονητής δεν θέλει και δεν δουλεύει στην αμυντική συμπεριφορά της ομάδας το τεχνητό οφσάιντ, αλλά οι παίκτες του το εφαρμόζουν. Εαν αυτό δεν είναι εικόνα από έργο προσεχώς, τότε ποιο είναι;