Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Σχόλιο

( ο ρεχάγκελ πήρε νέα "φανέλα"; :: 19/1/2006 19:07:01) 

Ο Ρεχάγκελ πήρε νέα "φανέλα";

Μπορεί τα ράσα να μην κάνουν τον παπά, όμως είναι δεδομένο το συναισθηματικό δέσιμο της ποδοσφαιρικής -και όχι μόνο- Ελλάδας με την… τιμημένη φανέλα του Euro 2004. Αυτής που φορούσαν οι Έλληνες διεθνείς, όταν έγραψαν το ανεπανάληπτο έπος στα γήπεδα της Πορτογαλίας, το αξέχαστο καλοκαίρι του 2004. Η τιμημένη λοιπόν, αποσύρθηκε, αν και θα έχει πάντα περίοπτη θέση στην αθλητική συλλογή του Έλληνα φίλαθλου και κυρίως στην καρδιά του…

ΣΤΗ ΛΟΓΙΚΗ του αν άρεσε ή όχι η φανέλα, το στιλ ή οι γραμμές της, δεν θα μπούμε. Προτιμούμε την ουσία και το μήνυμα που "γεννάει" η νέα εμφάνιση. Νέα φανέλα, λοιπόν. Μπορούμε να μιλήσουμε για μια νέα εποχή; Υπάρχουν οι προϋποθέσεις να σταθούμε με αξιοπρέπεια στο γήπεδο και να παρουσιάσουμε μια ομάδα ικανή να παλεύει όλα τα παιχνίδια και να έχει στόχους κι όχι να θυμίζει κάτι από μια παρηκμασμένη πρωταθλήτρια Ευρώπης, που πέρασε σαν πυροτέχνημα από την ποδοσφαιρική πραγματικότητα; Δύσκολο να απαντηθούν ελαφρά τη καρδία.

ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ θα δοθούν στην πράξη. "Οι φανέλες δεν κάνουν τους παίκτες, αλλά οι παίκτες τις φανέλες"… διέγνωσε σωστά ο Μιχάλης Καψής και απομένει να δούμε με ποιο τρόπο θα γίνει αυτό. Ποια θα είναι η φιλοσοφία με την οποία ο Οτο Ρεχάγκελ θα χαράξει την νέα πορεία, έχοντας ως στόχο πάντα την πρόκριση στα τελικά του Euro 2008. Πάντως, κάποιες πρώτες ενδείξεις, όπως η κλήση του άνεργου Μπασινά και ο αποκλεισμός- ξεκούραση του Κατσουράνη, δεν αποτελούν και το καλύτερο δυνατό προμήνυμα από τον Γερμανό τεχνικό. Οφείλουμε, όμως, να επιδείξουμε υπομονή για να δούμε αν πήρε νέα… "φανέλα" κι αυτός.