Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Σχόλιο

( εγκαίνια κοντράστ στην πραγματικότητα :: 20/1/2006 18:25:57) 

Εγκαίνια κοντράστ στην πραγματικότητα

Με κάθε επισημότητα η ΕΠΑΕ ετοιμάζεται να εγκαινιάσει σήμερα στη Θεσσαλονίκη το "σπίτι του ποδοσφαίρου". Οι άνθρωποι της λίγκας (πριν αυτή… αλλάξει μορφή, εκτός από όνομα, οσονούπω), αναφέρονται σε μια έμπρακτη απόδειξη ότι "στον αθλητισμό όλοι έχουν τα ίδια δικαιώματα" και πιστεύουν πως "με αυτήν τους την κίνηση θα συμβάλλουν στην ποιοτική ανάπτυξη του ποδοσφαίρου". Μας αρέσει η θεωρία. Δεν έχουμε λόγο να αμφισβητήσουμε προθέσεις και διαθέσεις, όμως το αθλητικό γίγνεσθαι της Θεσσαλονίκης μας προσγειώνει.

Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ του αθλητικού δικαστή στη Βόρεια Ελλάδα μοιάζει κακόγουστο αστείο εδώ και χρόνια, σε συνδυασμό με τα εύλογα ερωτηματικά σχετικά με το κατά πόσο διευρυμένο πεδίο δράσης θα έχει. Η ειδική γραμματεία Αθλητισμού αποτέλεσε εξαίρεση στον κανόνα, αποτέλεσε ένα μικρό διάλειμμα, το οποίο στη… συνείδηση της Αθήνας φάνταζε περισσότερο με… ακούσιο λάθος, που έγινε άπαξ. Και το κυριότερο: τα πραγματικά κέντρα των αποφάσεων, οι ισχυροί και οικονομικά εύρωστοι παράγοντες και τα σύγχρονα αθλητικά κέντρα παραμένουν 500 χιλιόμετρα νότια του Λευκού Πύργου.

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ, όσο η οικονομική δυσπραγία των ομάδων της πόλης, τις αναγκάζει να βγάζουν στο σφυρί την… πραμάτεια τους για να επιβιώσουν, έτοιμες για "περήφανες" πωλήσεις τύπου Παντελή Καπετάνου σήμερα ή Παντελή Λαγού και Αβραάμ Παπαδόπουλου, ενδεχομένως, αύριο, δεν δίνει πολλά περιθώρια για ελπίδες θεαματικών αλλαγών.

ΟΠΩΣ δεν δίνει περιθώρια η μιζέρια των φιλάθλων που φτάνει πολλές φορές στα όρια της διαστροφής. Ποιος ξέχασε τι έγινε πέρσι στα παιχνίδια Καλαμαριά-ΠΑΟΚ και Άρη-Ηρακλή; Ποιος δεν ακούει σε τι σημείο έχουμε φτάσει σήμερα, όταν πριν καλά- καλά τελειώσει ο πρώτος γύρος στο μπάσκετ ο κόσμος αναλώνεται σε ραδιόφωνο-μαχίες για τον αν ο Άρης θέλει να πέσει στην Α2 ο ΠΑΟΚ ή ο Ηρακλής. Κατάντια…

Κι όσο η Αθήνα συνεχίζει να κάνει τη δουλειά της, η Θεσσαλονίκη ετοιμάζεται να φορέσει τα καλά της για να γιορτάσει τα… 40 χρόνια ζωής του Αλεξάνδρειου! Αυτό τα λέει όλα.