Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Σχόλιο

( οι πρωταγωνιστες της εβδομαδας :: 29/1/2006 18:23:46) 

ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Εβδομάδα του τένις ήταν αυτή που πέρασε με τον Μάρκο Παγδατή να κλέβει την παράσταση και τους πρωτοσέλιδους τίτλους των εφημερίδων. Η πορεία του Παγδατή έκανε Έλληνες και Κύπριους να ασχοληθούν με άγνωστο γι' αυτούς άθλημα.

γράφουν οι συντάκτες της "Θ Sports".

10 ΦΛΑΒΙΟ ΚΟΝΣΕΪΣΑΟ

Είναι ζήτημα αν χρειάστηκε να πλυθεί έστω μία φορά η φανέλα του Κονσεϊσάο μετά από αγώνα του Παναθηναϊκού. Ο Βραζιλιάνος ξεπέρασε και τον Τζιοβάνι στο… βάδισμα. Για την τιτάνια προσπάθεια που κατέβαλλε επί έξι μήνες, να μην ιδρώνει στο γήπεδο, ο Παναθηναϊκός τον αντάμειψε με το ποσό του 1.600.000 ευρώ. Η γκάφα της δεκαετίας.

09 ΡΟΜΠΙ ΦΑΟΥΛΕΡ

Η μεγάλη επιστροφή. Από όλες τις μεταγραφές που έχει κάνει ο Ράφα Μπενίτεθ, η συγκεκριμένη είναι αυτή για την οποία χάρηκαν περισσότερο οι οπαδοί της Λίβερπουλ. Ο Ρόμπι αποτελεί το αγαπημένο παιδί της "Κop" και ήταν το καλύτερο δώρο γι' αυτούς.

08 ΕΜΕΡΣΟΝ

Είκοσι μέρες κοινής προετοιμασίας με τον Ντέμη Νικολαΐδη στην Ατλέτικο Μαδρίτης, ήταν αρκετές για να πειστεί ο πρόεδρος της ΑΕΚ για την ποιότητα του χαρακτήρα του Βραζιλιάνου. Για την αγωνιστική του αξία, έξι μήνες στην Ξάνθη, ο Έμερσον απέδειξε και με το παραπάνω ότι αξίζει να φορά τη φανέλα της ΑΕΚ.

07 ΡΟΤΖΕΡ ΦΕΝΤΕΡΕΡ

Κόντρα στον Παγδατή, απέδειξε ότι παραμένει ο κορυφαίος τενίστας του πλανήτη. Τον χαρακτηρίζουν "ατσάλινο" και χωρίς αισθήματα, αλλά μετά τον τελικό ξέσπασε σε λυγμούς, όταν το είδωλό του, ο Ροντ Λέιβερ, του απένειμε το κύπελλο για το έβδομο γκραν σλαμ της καριέρας του. Χώρια που έγινε πλουσιότερος και κατά 1.200.000 δολάρια.

06 ΣΤΕΛΙΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Έχει καταντήσει… κουραστική η παρουσία του "Stelios" στους πρωταγωνιστές της εβδομάδας, αλλά ο επιθετικός της Μπόλτον αποτελεί σταθερή αξία. Ακόμα πιο σταθερή όταν έχει απέναντί του την Άρσεναλ, εις βάρος της οποίας σκοράρει σχεδόν πάντα.

05 ΠΡΕΝΤΡΑΓΚ ΣΤΟΓΙΑΚΟΒΙΤΣ

Νέα σελίδα άνοιξε στην καριέρα του Πέτζα, με τη μεταγραφή του στους Ιντιάνα Πέισερς. Μάλιστα το γεγονός ότι αποτελεί επιλογή του Λάρι Μπερντ, αποδεικνύει ότι ο Στογιάκοβιτς παραμένει σταθερή αξία στο ΝΒΑ.

04 ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

Ούτε λίγο ούτε πολύ 9.000.000 ευρώ κόστισε η μετακίνηση του Γιάννη Σαμαρά από την Χέρενφεεν στην Μάντσεστερ Σίτι. Ο 20χρονος επιθετικός, έκανε το βήμα παραπάνω στην καριέρα του, που όμως δεν θα είναι το τελευταίο. Αρκετές μεγαλύτερες ομάδες από τη Σίτι, τον έχουν σημειωμένο στις λίστες τους.

03 ΓΙΟΥΡΙ ΖΝΤΟΒΤΣ

Βρίσκεται στον πάγκο του Ηρακλή περίπου ένα μήνα. Κοουτσάρισε την ομάδα σε τέσσερα παιχνίδια (ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και Άρη), κέρδισε τα δύο και έδωσε ελπίδες για την παραμονή του Ηρακλή στην Α1. Αν τελικά οι "κυανόλευκοι" τα καταφέρουν, θα το οφείλουν εν πολλοίς στο "ξανθό σκυλί".

02 ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΒΕΛΑΣ

Ίσως είναι ο πιο υποτιμημένος καλαθοσφαιριστής στην Α1. Ο αρχηγός του Ηρακλή κάνει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του και δίχως αμφιβολία, είναι ο πολυτιμότερος παίκτης των "κυανόλευκων". Ξεχρεώνει με τον καλύτερο τρόπο το χαμένο κάρφωμα της Βιτόρια.

01 ΜΑΡΚΟΣ ΠΑΓΔΑΤΗΣ

Έζησε μια εβδομάδα βγαλμένη από τα όνειρά του. Ανάγκασε τον πλανήτη να στρέψει το βλέμμα πάνω του και πάνω στην Κύπρο. Η ιστορία της "σταχτοπούτας" βρήκε τέλεια εφαρμογή στο πρόσωπο του 20χρονου, που από τις φτωχογειτονιές του χωριού Παραμύθα κατάφερε να φτάσει μέχρι τον τελικό του Αυστραλιανού όπεν.