Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Πρώτα οι κάτοικοι; * Το πάνω χέρι στην υπόθεση της λειτουργίας του ξενώνα αποασυλοποίησης του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης στον Εύοσμο κατάφεραν και πήραν οι κάτοικοι της περιοχής που αντιδρούν έντονα. Έτσι, μετά το ομόφωνο ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου για να μη λειτουργήσει ο ξενώνας, ήρθε και η δήλωση του υφυπουργού Υγείας, κ. Γιαννόπουλου, που χθες επισκέφτηκε την περιοχή, ο οποίος τους είπε, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι αν δεν το επιτρέψουν οι κάτοικοι και το δημοτικό συμβούλιο, τότε ο ξενώνας δεν θα λειτουργήσει ποτέ.

Απορία 1η: Αυτό είναι πολιτική βούληση, για να λυθεί ένα θέμα υπέρ αδυνάτων, όπως είναι τα άτομα που βρίσκονται στο στάδιο της αποασυλοποίησης από ένα ψυχιατρικό νοσοκομείο;

Απορία 2η: Και αν οι κάτοικοι δεν το επιτρέψουν ποτέ, τότε πού θα λειτουργήσει ο ξενώνας; Γιατί πιστεύω ότι και άλλοι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης θα αντιδράσουν ομοίως, αφού βλέπουν την πολιτική βούληση να κάμπτεται σε χρόνο ρεκόρ!

Απορία 3η: Μέχρι να δούμε τι θα αποφασίσουν οι κάτοικοι και το δημοτικό συμβούλιο, τι γίνεται με αυτούς τους ανθρώπους που έχουν θεραπευτεί και πρέπει να προχωρήσουν σε αποασυλοποίηση;

Φ.Χ.

Υ.Γ.: Με όλα αυτά που γίνονται διαρκώς σε αυτήν την πόλη ενάντια σε αδύναμους και άρρωστους ανθρώπους, ολοένα και πιο πολύ θυμάμαι τα λόγια που είχε πει ο Κώστας Στεφανής ως υπουργός Υγείας για την κατάληψη από κατοίκους της οδού Αναγεννήσεως του κτιρίου του ΟΚΑΝΑ: "Δεν πρόκειται να χτίσουμε νέες Σπιναλόγκες. Ο κόσμος πρέπει να μάθει να ζει δίπλα και με άρρωστους ανθρώπους". Δύσκολο να συμβεί αυτό εδώ, κ. καθηγητά. Γιατί, βλέπετε, φοβόμαστε έναν ξενώνα με δεκαπέντε ανήμπορους πρώην ψυχικά ασθενείς, την ώρα που στο διπλανό μας διαμέρισμα μπορεί να μένει φονιάς, μαστροπός, κλέφτης κ.ά. και να μην μας ενοχλεί επειδή δεν το ξέρουμε!