Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Σχόλιο

( ο φερντιναντ εξελισσεται σε ηγετη της νεας μαντσεστερ :: 23/1/2006 19:32:32) 

επιμέλεια: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΟΥΜΠΟΥΓΙΑΤΖΗΣ

Ο ΦΕΡΝΤΙΝΑΝΤ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ ΣΕ ΗΓΕΤΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ

Ξύπνησε το θηΡΙΟ

Ως το περασμένο φθινόπωρο μετρούσε 3,5 σεζόν στη Μάντσεστερ χωρίς να έχει σκοράρει ούτε μία φορά, επίδοση διόλου κολακευτική για έναν ποδοσφαιριστή, που το 2002 είχε στοιχίσει 45 εκατ. ευρώ, έστω κι αν πρόκειται για αμυντικό

Έκτοτε όμως, ο Ρίο Φέρντιναντ έχει μετατραπεί σε "εκτελεστή" με… φονικό ένστικτο: τρία γκολ σε αγώνες της πρέμιερ λιγκ, εκ των οποίων μάλιστα το τρίτο ήταν και το πιο γλυκό, "σημαδεύοντας" το 170ό ντέρμπι της Μάντσεστερ με τη Λίβερπουλ (1-0).

ΚΑΤΙ Η ΠΡΟ διετίας περιπέτειά του με το ντόπινγκ (του στοίχισε οκτώ μήνες απουσίας), κάτι η αρχική άρνησή του να επεκτείνει το συμβόλαιό του (τελικά ανανέωσε ως το 2009), οι φίλοι της Γιουνάιτεντ είχαν φτάσει στο σημείο να αποδοκιμάζουν συχνά τον κορυφαίο Άγγλο αμυντικό. Φέτος, όμως, το… θηρίο ξύπνησε και παρότι η Μάντσεστερ δεν διάγει την πλέον επιτυχημένη σεζόν της, αυτός αποδεικνύει καθημερινά ότι βρέθηκε ο ηγέτης της επόμενης ημέρας… Στην ωριμότητά του πλέον, ο 27χρονος Άγγλος αμυντικός αποτελεί τη νέα κεντρική φυσιογνωμία της Μάντσεστερ, μετά τη φυγή των Μπέκαμ, και Κιν, αλλά και τη σταδιακή περιθωριοποίηση των Γκιγκς και Σκόουλς.

"ΑΝ ΕΜΕΙΣ κερδίζουμε τους πόντους που πρέπει, ίσως η Τσέλσι να κάνει γκέλες τις οποίες θα εκμεταλλευτούμε", έστειλε μήνυμα ο Φέρντιναντ για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, όσο κι αν οι 14 πόντοι διαφοράς μοιάζουν απαγορευτικοί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ από τη νίκη επί της μισητής Λίβερπουλ, στο Μάντσεστερ χάρηκαν με τον φανατισμό που επέδειξε ο συνήθως… μπλαζέ Ρίο. Ο αρχηγός του, Γκάρι Νέβιλ, είχε φροντίσει να τον "φτιάξει" πριν από το ντέρμπι. Ο ίδιος ο Νέβιλ, πάντως, το παράκανε με τους πανηγυρισμούς, σε σημείο που τον κατηγόρησε η ίδια η αστυνομία του Μάντσεστερ ως προκλητικό, αφού κατευθύνθηκε μπροστά στην κερκίδα της Λίβερπουλ για να επιδείξει το έμβλημα στη φανέλα του!