Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Πολιτική :: Σχόλιο

( ο ειδικός :: 3/1/2006 18:17:03) 

Ο ειδικός

Ανήσυχος για τις εξελίξεις ο γείτονας, που πρόσφατα ξηλώθηκε περί τα 2.000 ευρώ, για να συνδέσει την οικία του με το δίκτυο φυσικού αερίου, προσπάθησε να αντιληφθεί τι ακριβώς συμβαίνει.

"Θα μας κόψουν το αέριο; Και τι θα γίνει; Πρέπει να γυρίσουμε πάλι στο πετρέλαιο;", ρώτησε γεμάτος αγωνία. "Και δεν είναι μόνο τα λεφτά. Είναι και οι καβγάδες, τρεις μήνες κράτησαν, με τα συνεργεία, που σήμερα έρχονταν και ποτέ δεν έρχονταν".

Επιχείρησα να τον καθησυχάσω, λέγοντάς του ότι και ο αρμόδιος υπουργός ξεκαθάρισε πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Ακόμη και η τιμή δεν θα ανέβει, καθώς ο κ. Σαλαγκούδης ευθέως είπε ότι πρέπει να συντελεστούν κοσμοϊστορικά γεγονότα, για να συμβεί αυτό.

"Να, αυτό είναι που φοβάμαι. Τα κοσμοϊστορικά γεγονότα", επέμενε ο γείτονας. "Και ποιος προσδιορίζει τι είναι και τι δεν είναι κοσμοϊστορικό γεγονός;".

Εκεί σήκωσα τα χέρια. Τι να του πεις; Το χειρότερο όμως ήταν η νέα διάσταση που έδωσε στο γεγονός ο γείτονας. "Και το άλλο πού το πας; Ρώσοι μαλώνουν με τους Ουκρανούς για το αέριο, Ρώσος ήταν και ο δραπέτης που μας αναστάτωσε χριστουγεννιάτικα".

Ήρθα και αγανάκτησα. "Και τι σχέση έχει το ένα με το άλλο, ρε μπάρμπα;", τον ρώτησα σε έντονο ύφος.

"Για την ώρα δεν μπορώ να σου εξηγήσω. Θα ακούσω το βράδυ τον Παυλόπουλο (όχι τον υπουργό, τον άλλο με τα γυαλάκια, τον ειδικό) και θα σου πω. Αυτός θα βρει την άκρη"…

Τους είχαν προειδοποιήσει

Κάποιοι είχαν προειδοποιήσει για την τραγωδία. Κάποιοι άλλοι αγνόησαν τις προειδοποιήσεις. Και το κακό έγινε. Η στέγη του παγοδρομίου στη γερμανική πόλη Μπαντ Ράιχενχαλ κατέρρευσε. Περισσότεροι από 15 άνθρωποι, μεταξύ αυτών πολλά παιδιά, σκοτώθηκαν και τώρα τα σωστικά συνεργεία καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να σώσουν τους υπόλοιπους εγκλωβισμένους. Ας όψεται η ανθρώπινη υπεροψία.

Φωτ. REUTERS/Armin Weigel/Pool

Χαμαιλέων

Απόλυτη προσαρμογή. Με το κιμονό η Γιαπωνέζα δύτης ουδόλως διαφέρει στα χρώματα από τα εκπληκτικής ομορφιάς ψάρια, ανάμεσα στα οποία κολυμπά. Με τον τρόπο αυτό η νεαρή Γιαπωνέζα υποδέχτηκε το νέο έτος.

Φωτ. REUTERS/Yuriko Nakao

Άννα Διαμαντοπούλου, βουλευτής ΠΑΣΟΚ

Η κρίση στις σχέσεις Ρωσίας-Ουκρανίας για το φυσικό αέριο έδειξε ότι η Ελλάδα οφείλει να είναι ανά πάσα στιγμή κατάλληλα προετοιμασμένη, ώστε να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα πιθανά προβλήματα εφοδιασμού της με ενέργεια.

Δημήτρης Μπακατσέλος, πρόεδρος ΕΒΕΘ

Η ανάληψη διοργάνωσης της ετήσιας συνόδου των Ευρωεπιμελητηρίων δίνει εξέχουσα ευκαιρία για διεθνή προβολή της Θεσσαλονίκης, της Μακεδονίας και της πατρίδας μας συνολικά.