Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Πολιτική :: Σχόλιο

( καρφωματα :: 15/1/2006 19:40:32) 

ΚΑΡΦΩΜΑΤΑ

Καρφί: η ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΟΥΛΗ

Ως Ιανός, ο θεός με τα δύο πρόσωπα, θα μπορούσε να εκληφθεί ο σταρ των ημερών κ. Ξεκουκουλωτάκης. Σε κάποιες περιπτώσεις θα μπορούσε να λειτουργεί ως Κουκουλωτάκης και σε κάποιες άλλες ως Ξεκουκουλωτάκης.

Τώρα που μπήκε στο κλαμπ των… μεγαλοδημοσιογράφων, κάθε εκδοχή είναι δεκτή. Τι σημασία έχει αν γίνει κάποιος μεγάλος εκ παραδρομής. Το αποτέλεσμα μετράει. Εκεί τον θέλω τον κ. Ξεκουκουλωτάκη, να βγάλει την κουκούλα και αυτών που σε λίγες μέρες πιθανόν να τον… ξανακουκουλώσουν στην αφάνεια.

Τι σου είναι όμως να την παθαίνεις από έναν Ξεκουκουλωτάκη! Όταν μάλιστα είσαι υφυπουργός του λαού, όπως λέμε παιδί της βιοπάλης.

Τώρα, τι σόι υφυπουργός είσαι, και μάλιστα Δημόσιας Τάξης, όταν πίσω από την πλάτη σου βρίσκεται ένας Ξεκου… (πολύ μεγάλο), με ανοιχτό μαγνητόφωνο!

Όσο και να κλαις, υφυπουργέ μου, αυτό δεν αλλάζει.

Δεν είναι δίκαιο πάντως. Πάνω που οι σεισμολόγοι μεσουρανούσαν στο στερέωμα των καναλιών, ήρθε ο Μαρκογιαννάκης και τους πήρε την μπουκιά από το στόμα.

Απ' ό,τι φαίνεται, τις μέρες αυτές προτεινόμενοι από τη ΝΔ είναι όσοι το επίθετό τους τελειώνει σε -άκης (βλέπε Μαρκογιαννάκης, Βαληνάκης). Όχι, ο Κακαουνάκης είναι απέξω και προσπαθεί να μπει μέσα. Αμ δε!

Μέσα σ' όλα αυτά, ακόμη ο κ. Μπασιάκος να ανακοινώσει ότι εντοπίστηκαν κρούσματα γρίπης των πουλερικών στη χώρα μας. Ευτυχώς, το έκαναν οι Βρετανοί.

Ήταν το «ευχαριστώ» για τους Πακιστανούς.

Ο κ. Καραμανλής πήρε πάλι κεφάλι από τον κ. Παπανδρέου. Είδατε πώς είναι όταν ένας πρωθυπουργός περνάει απαρατήρητος; Οι υπουργοί σε ποιον έμοιασαν;

Ο κ. Παπανδρέου βρήκε την ευκαιρία από το αλαλούμ στην κυβέρνηση και είπε να κάνει σθεναρή αντιπολίτευση. Δήλωσε λοιπόν: «Έχετε να περιμένετε πολλά από το ΠΑΣΟΚ». Η απάντηση ήρθε ακαριαία από τον κ. Βενιζέλο: «Έχετε να περιμένετε, να περιμένετε…».

Στη Θεσσαλονίκη δεν έχουμε ανάγκη από Ξεκουκουλωτάκηδες. Μας κουκουλώνει ο Καλατράβας. Ε, ρε τι έχουμε να καλοτραβήξουμε!