Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Σχόλιο

( στοιχημα και επαγγελματικο ποδοσφαιρο μειζον ζητηματα :: 17/2/2006 21:42:07) 

ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΕΙΖΟΝ ΖΗΤΗΜΑΤΑ

Τα ανοιχτά μέτωπα

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να δημοσιευθεί στην "Εφημερίδα της Κυβερνήσεως" η υπουργική απόφαση μέσω της οποίας επιτρέπεται η είσοδος των ελληνικών επαγγελματικών πρωταθλημάτων στο κουπόνι του "Πάμε Στοίχημα". Χρειάζεται να προηγηθεί ο έλεγχος για τα ασυμβίβαστα, όπου εξακολουθεί να παραμένει ο πονοκέφαλος Κόκκαλη (είναι ο μεγαλομέτοχος της Ιντραλότ και του Ολυμπιακού). Η λογική λέει ότι οι ελληνικοί αγώνες θα μπουν στο κουπόνι από το επόμενο πρωτάθλημα, όχι όμως κι αυτοί του Ολυμπιακού (εφόσον δεν παραιτηθεί ο κ. Κόκκαλης από την Ιντραλότ ή τον Ολυμπιακό).

ΤΟ ΠΡΩΤΟ μεγάλο θέμα δεν είναι άλλο από τη Σούπερ λίγκα και γενικά οι εξελίξεις στο χώρο του επαγγελματικού πρωταθλήματος. Την Τρίτη θα πάρει στα χέρια του την πρόταση της νέας λίγκας, οι εμπνευστές της οποίας δείχνουν αποφασισμένοι να προχωρήσουν έστω κι αν οι υπόλοιπες ομάδες δεν τις ακολουθήσουν. Ο υφυπουργός έχει ήδη συστήσει επιτροπή, η οποία μελετά τα προβλήματα του επαγγελματικού αθλητισμού και περιμένει το πόρισμα της, ενώ παράλληλα περιμένει και την ολοκληρωμένη πρόταση της Προ λίγκα.

ΘΕΜΑΤΑ αλληλένδετα με τη δημιουργία της Σούπερ λίγκας είναι κι αυτά που αφορούν τη βία, τα ονομαστικά εισιτήρια και την οικονομική εξυγίανση των Αθλητικών Ανωνύμων Εταιριών. Από πέρσι ο κ. Ορφανός έχει θέσει σε ισχύ το νόμο που μετατρέπει το αδίκημα της βίας σε ιδιώνυμο και η αλήθεια είναι ότι συγκριτικά με το πρόσφατο παρελθόν, τα κρούσματα έχουν μειωθεί αισθητά, ενώ αναμένεται να υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη μείωση από τη στιγμή που θα τεθεί σε εφαρμογή το μέτρο των ονομαστικών εισιτηρίων (μαζί με το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης). Η επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα, είναι ένα από τα μεγάλα στοιχήματα που έχει βάλει τόσο ο κ. Ορφανός όσο και η κυβέρνηση συνολικά.

Η ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ είναι ένας γενικός στόχος της κυβέρνησης, που θέλει να δημιουργήσει αξιόλογες εγκαταστάσεις σε όλη την Ελλάδα. Όλα τα παραπάνω, δεν πρόκειται να γίνουν αποσπασματικά, αλλά πρόθεση του κ. Ορφανού είναι μέχρι τα μέσα Μαΐου (αν είναι δυνατόν και νωρίτερα) να καταθέσει το νέο αθλητικό νομοσχέδιο που θα οριοθετήσει την επόμενη ημέρα στον ελληνικό αθλητισμό. Ο ίδιος δηλώνει αισιόδοξος και πεπεισμένος, ότι οι τομές που θα επιχειρήσει θα αλλάξουν τα κακώς κείμενα, αφού πέρα από δική του επιθυμία, αυτό θέλουν κι όλοι οι υγιώς σκεπτόμενοι φίλαθλοι…