Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Σχόλιο

( αγαπάς την ομάδα; απόδειξη… :: 17/2/2006 21:28:53) 

Αγαπάς την ομάδα; Απόδειξη…

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ

Πάνω από δέκα χιλιάδες θεατές πήγαν την Κυριακή στο ''Κλεάνθης Βικελίδης'' για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση Άρη-Πανηλειακού και περίπου τρεις χιλιάδες αυτοί που προτίμησαν τον Ηρακλή στο παιχνίδι του με τον ΟΦΗ.

Συμπέρασμα: Από τη μία πλευρά συσπείρωση της πλατιάς μάζας των φιλάθλων του Άρη, που ψάχνει την αγωνιστική του ταυτότητα σε ένα υποδεέστερο πρωτάθλημα, όπως αυτό της Β' εθνικής και από την άλλη η απαξίωση των φιλάθλων, για την ομάδα που παίζει το πιο ελκυστικό ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, βαδίζει εκ του ασφαλούς στην εκπλήρωση του φετινού στόχου, που είναι η σταθεροποίηση στις υψηλότερες βαθμολογικές θέσεις.

ΑΠΟΤΕΛΕΙ αντικείμενο έρευνας η συμπεριφορά των οπαδών του Άρη και του Ηρακλή. Και είναι να απορεί κανείς με τη… φλόγα των οπαδών του Άρη, που ακόμη και με τον ουραγό του πρωταθλήματος δείχνουν τυφλή εμπιστοσύνη στην ομάδα. Έτσι συμπεριφέρονται οι οπαδοί μίας ομάδας, όταν απαιτούν αυτή να θεωρείται μεγάλη. Η περιορισμένη προσέλευση των φίλων του Ηρακλή, που ακολουθούν εκ διαμέτρου αντίθετη πορεία, σε σχέση με εκείνων του Άρη, δεν συμβαδίζει ούτε με την ιστορία, ούτε με τη δυναμική της ομάδας.

Ποιες είναι όμως οι πραγματικές αιτίες αυτής της αποστροφής; Τα προηγούμενα χρόνια έφταιγαν οι κακές υποδομές του γηπέδου του Μακεδονικού, η μέτρια πορεία της ομάδας, η έλλειψη στόχων. Τη σημερινή εποχή τι αλήθεια φταίει; Η ομάδα επέστρεψε στο φυσικό της χώρο, σε ένα ανακαινισμένο γήπεδο, που παρέχει υπηρεσίες, βαδίζει από το καλό στο καλύτερο, παίζει ποιοτικό ποδόσφαιρο, βρίσκεται πολύ κοντά στο ρεαλιστικό στόχο της, άρα λοιπόν, πώς ερμηνεύεται το ενδιαφέρον των πολυάριθμων φίλων του Ηρακλή, με τα 2.100 εισιτήρια;

Η ΑΝΤΙΘΕΣΗ των οργανωμένων προς τη σημερινή διοίκηση δεν αποτελεί άλλοθι για την περιορισμένη προσέλευση. Ο Ηρακλής είναι ιδέα και κανείς Σπανουδάκης, Χούλης, Σταματιάδης ή Μυτιληναίος δεν υποκαθιστά ιδέες. Περαστικοί είναι όλοι τους…