Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Σχόλιο

( λείπουν οι κράχτες, επεσε το επίπεδο :: 24/1/2006 20:56:08) 

Λείπουν οι κράχτες, επεσε το επίπεδο

Του ΠΑΡΙ ΚΑΛΗΜΕΡΙΔΗ

Δεν συναίνεσε τελικά ο Ηρακλής στο να δοθούν εισιτήρια του τοπικού ντέρμπι του Ιβανώφειου στον συμπολίτη, Άρη. Από τη στιγμή που βάσει κανονισμών είχε το δικαίωμα να το πράξει κανείς δεν μπορεί να διαμαρτυρηθεί. Αν και το μπάσκετ για να πάει μπροστά τέτοια σημαντικά παιχνίδια πρέπει να έχουν την ανάλογη ατμόσφαιρα και χρώμα στην κερκίδα. Οι "κυανόλευκοι" όμως, αυτή τη στιγμή βαδίζουν σε τεντωμένο σχοινί και θέλουν να εκμεταλλευτούν την έδρα τους. Οπότε η τακτική και οι αποφάσεις της ΚΑΕ είναι σεβαστές. Άλλωστε, η τελευταία και η διοίκηση του Ερασιτέχνη θα κριθούν στο τέλος της χρονιάς.

Αυτό που θα ήθελα να σχολιάσω είναι οι ατέλειωτες αλλαγές παικτών στις συνθέσεις όλων των ομάδων του πρωταθλήματος. Χάθηκε η μπάλα. Κάθε μέρα όλο και κάποιος Αμερικανός ή κοινοτικός παίκτης θα φθάσει στο αεροδρόμιο της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης ή της Ρόδου. Χαμός ατελείωτος. Ο Άρης λοιπόν περιμένει από στιγμή σε στιγμή τον δικό του αντι-Μπρούερ, ο ΠΑΟΚ τον Μακσάντεφ και ο Ηρακλής θα κρατήσει τελικά τον Μαλέσεβιτς, όπως και ο Πανελλήνιος τον Καναδό Χουάν Μέντεζ.

Τι εστί τελικά Χουάν Μέντεζ; Σύμφωνα με τις πληροφορίες που συνέλεξα πρόκειται για έναν παίκτη που παίζει μέσα και έξω από το καλάθι αν χρειαστεί. Τον χαρακτηρίζει η δύναμη και η καλή άμυνα. Γενικά είναι ένας σκληροτράχηλος παίκτης. Έχω όμως ενδοιασμό αν θα μπορεί να κάνει τη διαφορά. Έχει καταντήσει πάντως πάγιο γεγονός στο ελληνικό πρωτάθλημα να μην έρχονται ακριβοπληρωμένοι παίκτες και μεγάλα ονόματα. Δηλαδή, κράχτες τέλος. Γι' αυτός ακριβώς το λόγο έχει πέσει και το επίπεδο του πρωταθλήματος και έχει ανέβει η ανταγωνιστικότητα, γιατί οι περισσότερες ομάδες βράζουν στο ίδιο καζάνι. Έχω την εκτίμηση ότι αν ο Άρης, η ΑΕΚ και το Μαρούσι έβαζαν φέτος πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη θα εξασφάλιζαν εύκολα μια θέση στην ευρωλίγκα.