Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Σχόλιο

( κερκ-ειδα :: 24/1/2006 20:16:58) 

ΚΕΡΚ-ΕΙΔΑ

Ο γαμπρός στο… τέλος

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ

ΤΑ ΧΡΕΗ που δημιούργησε ο Γιώργος Σπανουδάκης, στο διάστημα που προϋπήρχε ως διοίκηση στον Ηρακλή, τρέχει να καλύψει ο ίδιος και οι συνεργάτες του, από τις πρώτες μέρες που ξαναπήραν στα χέρια τους την ομάδα. Η πρώτες κινήσεις είναι ενθαρρυντικές, οι παίκτες εισέπραξαν κάποια χρήματα, σήμερα πληρώνεται η εφορία. Η νέα διοίκηση δίνει την αίσθηση πως θέλει, αλλά δεν θα κριθεί τώρα. Στη διάρκεια θα φανεί αν όντως άλλαξε νοοτροπία ο Σπανουδάκης και δεν πρόκειται για τον Μανωλιό που έβαλε τα ρούχα του αλλιώς.

ΔΕΝ ΞΑΝΑΠΑΙΡΝΕΙ εισιτήρια η ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τα εκτός έδρας παιχνίδια του ΠΑΟΚ. Αναπόφευκτο κακό(;) για κάθε ομάδα με πολυάριθμο κοινό όπως ο ΠΑΟΚ, που στηρίζει πολλά στη δύναμη της εξέδρας. Όταν όμως ο συνέπειες είναι αυστηρότατες (ηθικές, υλικές, οικονομικές) στην περίπτωση των απευκταίων επεισοδίων, γιατί να το ρισκάρει η διοίκηση του ΠΑΟΚ, και κάθε ομάδας;. Ντέρμπι έρχονται…

ΔΥΟ παίκτες ξεχώρισαν φέτος στην Ξάνθη: Έμερσον και Λουτσιάνο, οι οποίοι θα προσφέρουν υπηρεσίες σε ΑΕΚ και Πανιώνιο, αντίστοιχα, δικαιώνοντας όλους εκείνους που λένε πως ό,τι καλό παράγεται, αναδεικνύεται ή αποκτάται στο βορρά, γρήγορα κατηφορίζει στην Αθήνα. Το συνηθίζει ο Πανόπουλος, κάνοντας πράξη το δόγμα ''αγοράζω φθηνά, πουλάω ακριβά''. Επιχείρηση είναι το ποδόσφαιρο και ο μεγαλομέτοχος της Ξάνθης ο καλύτερος επιχειρηματίας.

ΤΟΝ ΜΕΝΤΕΚΙΔΗ, τον Αβραμίδη και τον Μηταριώτη, θρυλικές μορφές του Απόλλωνα Καλαμαριάς ελάχιστοι εν ενεργεία δημοσιογράφοι τους πρόλαβαν εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου. Με τον Κοκκονίδη, τον Θόδωρο Σαλαπασίδη, τον Τραυλό, και τον Φουλατσικλή μεγαλώσαμε πολλοί από τους σημερινούς 45άρηδες, μεταξύ των οποίων και ο υπογράφων, μαθαίνοντας τα μυστικά του ποδοσφαίρου, σε μία πόλη -αυθεντική έκφραση του ξεριζωμού, του πόνου, της νοσταλγίας για τις χαμένες πατρίδες.

ΠΟΝΤΟΣ-προσφυγιά-Καλαμαριά. Απόλλων ομάδα καρδιάς. Μία βιωματική καταγραφή του συναδέλφου Γιώργου Βιβιλάκη, που έρχεται να καλύψει ένα τεράστιο κενό στην ιστορία του Απόλλωνα και της Καλαμαριάς. Ξυπνά μνήμες και ζωντανεύει γεγονότα της ομάδας που έγινε συνώνυμο του ξεριζωμού, του κατατρεγμού, της δυστυχίας. Λίγες οι σελίδες του βιβλίου, αλλά γεμάτες συναίσθημα.