Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Σχόλιο

( οι πρωταγωνιστες της εβδομαδας :: 6/3/2006 20:07:10) 

Γράφουν οι ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΤΗΣ "Θ SPORTS"

Έστω και αν υπηρετούν διαφορετικούς συλλόγους και διαφορετικά αθλήματα, ο Αντρέι Κράβαρικ, ο Γιώργος Σιγάλας και ο Ιγκόρ Μπίσκαν είχαν κάτι που τους ένωσε αυτήν την εβδομάδα. Όλοι τους έδωσαν απαντήσεις, αποδεικνύονται ότι δεν είναι ούτε γέροι, ούτε γερασμένοι. Μαζί τους και ο αειθαλής Γιώργος Ζαχαρόπουλος, που έκανε το… "Γλύκα - γλύκα" επίσημο ύμνο του Ατρόμητου…

ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

10 ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ

Κάτι λιγότερο από 23 μήνες παρέμεινε στη θέση του ΓΓΑ ο "Κούκος", που πλέον θα… πετάξει για αλλού. Παρότι οι αρμοδιότητές του δεν ήταν ιδιαίτερα αυξημένες, ο πρώην πρωταθλητής του μήκους κατάφερε να ενισχύσει τη δημοτικότητά του σ' αυτή τη διετία, αποδεικνύοντας ότι έχει προσόντα για πολιτική σταδιοδρομία.

09 ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ

Όσα γκολ έχει ο Εστέμπαν Ερέρα σε ολόκληρο το πρωτάθλημα, ο "παππούς" του Ατρόμητου τα έβαλε σε έναν αγώνα, κάνοντας τους παίκτες του Ηρακλή… διαβητικούς και δημιουργώντας ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον στη μάχη για το κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

08 ΦΛΟΡΕΝΤΙΝΟ ΠΕΡΕΘ

Έφερε στη Ρεάλ Μαδρίτης τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές στον πλανήτη, έκανε τη "βασίλισσα" τον πλουσιότερο σύλλογο, αλλά έχασε το μέτρο. Παρά την αλαζονεία του, όμως, ο πρόεδρος των Μαδριλένων είχε την τόλμη να απαρνηθεί την εξουσία του και να παραιτηθεί, πράγμα που ελάχιστοι στη θέση του θα έκαναν.

07 ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΙΓΑΛΑΣ

Όσοι τον θεωρούσαν "τελειωμένο", μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτούν έπειτα από την εντυπωσιακή του εμφάνιση στη Γαλλία. Ο "Ράμπο" έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα απ' όλους, δηλαδή να παίζει άμυνα για σεμινάριο, οδηγώντας τον Άρη σε θρίαμβο πέρα από κάθε προσδοκία.

06 ΚΩΣΤΑΣ ΚΕΝΤΕΡΗΣ

Λάμπρυνε με την παρουσία του τα εγκαίνια της έκθεσης στίβου του Μουσείου Αθλητισμού της Θεσσαλονίκης, αφήνοντας μια αχτίδα αισιοδοξίας αναφορικά με την επιστροφή του στα κουλουάρ, με τη φράση "γεννήθηκα και θα πεθάνω στους στίβους".

05 ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Μπορεί οι ξένες εταιρείες στοιχημάτων να έχουν πλέον φραγή για το αποτέλεσμα 0-0 στα παιχνίδια του Άρη, αλλά η ουσία είναι πως ο "Νικολό" κρατάει τον Άρη αήττητο από την 28η Οκτωβρίου. Παρότι, μάλιστα, δεν παραδίδει δωρεάν μαθήματα ποδοσφαιρικής τακτικής, λέει ανέκδοτα με τον… Τοτό - Ίλιε Ντουμιτρέσκου!

04 ΙΓΚΟΡ ΜΠΙΣΚΑΝ

Όλη τη χρονιά ο Κροάτης έμοιαζε με χαραμοφάη, αφού ήταν "φυλακισμένος" σε ρόλο στόπερ. Μόλις, όμως, χρησιμοποιήθηκε στα χαφ, όπου και είναι η φυσική του θέση, απέδειξε ότι δεν είναι… Φλάβιο Κονσεϊσάο, αφού ένα δικό του γκολ έβαλε τον Παναθηναϊκό ξανά σε τροχιά Τσάμπιονς λιγκ.

03 ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Πάλι επεισόδια σε ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, πάλι τιμωρία της έδρας, πάλι "γρυλίσματα" κατά της διοίκησης. Ο "Δικέφαλος" αποδεικνύεται… ανίατη περίπτωση και ο Γιάννης Γούμενος ψάχνει ήδη τη διέξοδο με το μικρότερο δυνατό κόστος. Η σύσταση του Μετώπου Λαϊκής Βάσης ίσως δεν αλλάξει τίποτε, αλλά τουλάχιστον προσφέρει ελπίδα στους οπαδούς.

02 ΑΝΤΡΕΪ ΚΡΑΒΑΡΙΚ

Παρότι τα χρόνια έχουν περάσει, ο αρχηγός του Ηρακλή δεν βρίσκεται για τιμητικούς λόγους στην ομάδα. Απεναντίας, κάλυψε ιδανικά το κενό του τραυματία Κλέιτον Στάνλεϊ, βοηθώντας τους "κυανόλευκους" να εξασφαλίσουν από τώρα μια θέση στο φάιναλ φορ του Τσάμπιονς λιγκ και αποδεικνύοντας ότι θέλει να σηκώσει την κούπα περισσότερο από κάθε άλλον.

01 ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

Έχει πάρει φωτιά και δεν σταματά να σκοράρει, όποια φανέλα κι αν φορά. Κάτι ήξεραν ο Στιούαρτ Πιρς και οι άνθρωποι της Μάντσεστερ Σίτι, που επέμεναν να τον αποκτήσουν άμεσα, αφού αν περίμεναν μέχρι το καλοκαίρι η τιμή του θα είχε εκτοξευθεί πολύ πάνω από τα 10 εκατ. ευρώ.