Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Σχόλιο

( επειγοντα περιστατικα :: 26/2/2006 21:17:40) 

ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ

* "Υπάρχει εταιρεία που προωθεί στα χειρουργεία των νοσοκομείων μαχαίρι ραδιοκυμάτων για απλή τομή δέρματος με χρέωση 300 ευρώ για τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ το ίδιο αποτελεσματική τομή μπορεί να γίνει με κλασικό νυστέρι που κοστίζει 0,50 λεπτά", είπε μιλώντας στην ημερίδα που διοργάνωσε το Συντονιστικό Όργανο Τομέα Υγείας το Σάββατο στην Πυλαία, ο γιατρός του νοσοκομείου "Παπαγεωργίου" Χρήστος Μακρίδης. Τα "πιράνχας" ως γνωστόν δεν ξορκίζονται με νομοθετήματα, αλλά τρέφονται από την αδράνεια (τουλάχιστον) των ελεγκτικών μηχανισμών.

* Το διοικητικό συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης συνεδρίασε την Πέμπτη με πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη τον υπερπληθυσμό των γιατρών.

* Το επόμενο θέμα (και μάλλον όχι άσχετο με το πρώτο) ήταν η απόφαση παραπομπής στο πειθαρχικό συμβούλιο του ΙΣΘ γυναικολόγου - μαιευτήρα δημόσιου νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης, που καταδικάστηκε από το εφετείο σε δεκάμηνη φυλάκιση για δωροδοκία με 400 ευρώ, τα οποία, σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, δεν τα απαίτησε, αλλά τα αποδέχτηκε από ασθενή που προφανώς ήθελε να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του. Για το έγκλημα χρειάζονται πάντα δύο.

* Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων του 2ου νοσοκομείου ΙΚΑ. Πρόεδρος (επανεξελέγη) ο Παναγιώτης Φραγγίδης, αντιπρόεδρος ο Νίκος Ραμόπουλος, γενικός γραμαμτέας ο Γιάννης Γιαννάκης, ταμίας η Καφένια Ανθουλάκη και μέλη οι: Ελευθερία Παπαθωμά, Ιωάννης Χατζηγιάννης και Ρίκα Ντάντου.

* Ανέκδοτο που κυκλοφορεί στα νοσοκομεία και το μεταφέρουμε: Ποιος ιατρικός κλάδος θα γνωρίσει μεγάλη ακμή με τον νέο υπουργό Υγείας; Μα, φυσικά, ο συνεδριακός τουρισμός.