Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Πολιτική :: Σχόλιο

( με κάλπες... - ...και γκάλοπ - πόθεν έσχες - τσατίλες... :: 19/3/2006 19:52:44) 

Με κάλπες…

Κλείνει ο κύκλος διαβούλευσης του ΠΑΣΟΚ και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα αναδείξει υποψήφιους για τους δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος το αργότερο μέχρι τις 10 Απριλίου. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της "Θ", σε κάποιους δήμους, όπου οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι υπάρχει ισοδυναμία των υποψηφίων για το χρίσμα, θα στηθούν κάλπες. Η αρχική πρόθεση είναι να στηθούν κάλπες σε τρεις δήμους, με ημερομηνία διενέργειας των προκριματικών την 9η Απριλίου.

Φ.Δ.

…και γκάλοπ

Πάντως, υπάρχουν και δήμοι, όπου τα εσωκομματικά πνεύματα δεν είναι στο κόκκινο (πόσο μάλλον στο πράσινο), οπότε την ερχόμενη Τετάρτη ενδεχομένως να έχουμε μία πρώτη αξιολόγηση από τη Ν.Ε. και ακολούθως ολοκλήρωση της διαδικασίας από την Περιφερειακή Επιτροπή και την Επιτροπή Εκλογικών Διαδικασιών. Ωστόσο, δεν αποκλείεται να γίνουν και γκάλοπ, προκειμένου να επιβεβαιωθούν οι πρώτες αξιολογήσεις και να πεισθούν όσοι έχουν… μουλαρώσει και δεν κάνουν βήμα πίσω ή εμπρός. Απ' ό,τι φαίνεται τα μηνύματα της βάσης για αδράνεια ελήφθησαν.

Φ.Δ.

Πόθεν έσχες

Μαθαίνουμε ότι ο γραμματέας της Περιφερειακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Κριθαρίδης θα ζητήσει όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι που θα πάρουν το πράσινο χρίσμα να καταθέσουν πόθεν έσχες. Λέτε να υπάρξουν αντιδράσεις; Εντάξει, μια κουβέντα είπε ο πρόεδρος, αμέσως να το κάνουμε θέμα.

Φ.Δ.

Τσατίλες…

Περίοδο τσατίλας περνάει ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος και, απ' ό,τι μαθαίνουμε, δεν θα αφήσει στο μέλλον να "πέσει τίποτα κάτω" σε ό,τι αφορά τα εσωκομματικά. Ο λόγος βέβαια για την κινητικότητα Κωνσταντόπουλου, τον οποίο σε συνέντευξή του παρομοιάζει με τον Σημίτη ή τον Μητσοτάκη και το ρόλο που παίζουν στα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. "Στο ΠΑΣΟΚ, ο Κ. Σημίτης με τον Γ. Παπανδρέου. Στη ΝΔ ο Κ. Μητσοτάκης με τον Κ. Καραμανλή. Ανάλογα συμβαίνει και σε μας", είπε ο πρόεδρος και έστειλε το μήνυμα.

Κι όπως λένε οι του Αριστερού Ρεύματος, εδώ γίνεται χαμός με τα εργασιακά, τις κινητοποιήσεις, τις δημοτικές και εμείς συζητάμε τα περί συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ.

Εσείς, διότι η κοινωνία άλλο καημό δεν είχε…

Φ.Δ.