Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Πολιτική :: Σχόλιο

( τα λουλούδια... - χέρι-χέρι :: 19/2/2006 22:51:54) 

Τα λουλούδια…

Ποικίλες αντιδράσεις προκάλεσαν η παρουσία του ΛΑΟΣ στη Θεσσαλονίκη γενικώς αλλά ιδιαίτερα όσα διαδραματίστηκαν στο συνέδριο, με αποκορύφωμα το ναζιστικό χαιρετισμό στελέχους του ΛΑΟΣ την ώρα που ακουγόταν ο εθνικός ύμνος.

Μάθαμε ότι πρόκειται για στέλεχος που προέρχεται από το χώρο της Χρυσής Αυγής και μάλιστα θα είναι υποψήφιος νομάρχης στην Πέλλα.

…του ΛΑΟΣ

Αν και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ στη συνέντευξη που έδωσε στη "Θ" επιχείρησε να αποκαθάρει το ΛΑΟΣ από το μαύρο παρελθόν του, την παρουσία μελών της Χρυσής Αυγής στο συνέδριο δεν την απέφυγε. Δεν είναι άσχετο το γεγονός ότι ο γιος του γνωστού ακροδεξιού εθνικιστή Κ. Πλεύρη εξελέγη στο ενδεκαμελές όργανο της εκτελεστικής γραμματείας του ΛΑΟΣ.

Τώρα, τι ήθελε ο παπα-Τσάκαλος στο συνέδριο, ένας… θεός το ξέρει. Κάποιος τον ρώτησε για τους δωδεκαθεϊστές -και αυτοί ήταν παρόντες- αλλά εκείνος έκανε πως δεν άκουσε. Απ' όλα έχει ο μπαξές, ακόμη και ολίγον από Μάο. Ο Γιώργος Καρατζαφέρης εφαρμόζει το γνωστό σύνθημα "αφήστε όλα τα λουλούδια να ανθίσουν". Και τι λουλούδια!

Φ.Δ.

Χέρι-χέρι

"Βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα", είπε ο Γ. Καρατζαφέρης όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για την περιβόητη υποψηφιότητά του στο δήμο Θεσσαλονίκης. Τώρα εκείνοι που επιμένουν πως δεν το αποφασίζει, διότι βρίσκεται σε αναζήτηση συνομιλητών για διαπραγμάτευση με ένα από τα δύο μεγάλα κόμματα, κάτι θα ξέρουν. Αλλά τι να διαπραγματευτεί; Αυτό το μπρος-πίσω έχει δημιουργήσει πολλά ερωτηματικά μεταξύ των στελεχών. Εντύπωση, πάντως, προκάλεσε μεταξύ των συνέδρων η απόφαση να μη δοθεί ο λόγος στον εκπρόσωπο του νομάρχη Θεσσαλονίκης, αντινομάρχη Γιώργο Τσαμασλή. Όπως είδαμε, πολλοί σύνεδροι έσπευσαν να του σφίξουν το χέρι. Οι παλιές αγάπες -βλ. ΝΔ- δεν ξεχνιούνται εύκολα.

Κάποιοι όμως είναι αισιόδοξοι. "Θα πάμε καλά", υποστηρίζει ο Π. Δηλάρης, οικονομολόγος-ταχυδρομικός και επικεφαλής της νεοσύστατης συνδικαλιστικής οργάνωσης του ΛΑΟΣ ΕΛΔΗΣΚ. Πώς θα πάνε είναι γνωστό: χέρι-χέρι. Πού θα πάνε, αυτό μένει ανοιχτό.

Φ.Δ.