Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Σχόλιο

( στοπ στην τριάδα και όλα τελείωσαν :: 6/2/2006 19:08:48) 

Στοπ στην τριάδα και όλα τελείωσαν

ΤΟΥ ΠΑΡΙ ΚΑΛΗΜΕΡΙΔΗ

Πόσο δύσκολο ή εύκολο είναι το σημερινό "δεύτερο ημίχρονο" του αγώνα Άρη - Πανιωνίου;

Αν πάμε με τη λογική στο σημερινό παιχνίδι ο Άρης είναι το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση.

Κέρδισε ήδη τον πρώτο αγώνα μέσα στο "Ελληνικό" με δύο πόντους διαφορά και άρα θα πρέπει να θεωρείται ότι βρίσκεται με το ένα πόδι στους "8" του ευρωπαϊκού κυπέλλου της ULEB.

Όλα αυτά βέβαια ισχύουν με βάση την εικόνα που μας παρουσίασαν φέτος οι δύο ομάδες και φυσικά στην τελευταία μεταξύ τους συνάντηση.

Από εκεί και πέρα όμως, το παιχνίδι αυτό κρύβει ιδιαιτερότητες και παγίδες. Μια από τις ιδιαιτερότητες είναι ότι ο Πανιώνιος θα έχει λιγότερο άγχος από τον Άρη και γι' αυτό πιστεύω ότι θα παίξει και πιο ελεύθερα.

Παράλληλα στον αγώνα του περασμένου Σαββάτου με τον Ηρακλή ο Πανιώνιος έδειξε φανερά σημεία βελτίωσης στην αγωνιστική του λειτουργία. Στο "Ελληνικό" έπαιξε άναρχα και όλα τα έκανε ο αειθαλής άσος του, Νίκος Οικονόμου. Στο "Ιβανώφειο" έπαιξε πιο ομαδικά και έδειξε να "ξυπνάει" ο Εϊβέρι και να παίζει με άλλο αέρα και πιο απελευθερωμένος ο Σάββας Ηλιάδης.

Είμαι σίγουρος ότι παρότι κρατάει χαμηλούς τόνους για τον σημερινό αγώνα η ομάδα της Ν. Σμύρνης, δείχνοντας ότι παραδέχεται την ανωτερότητα του Άρη, εντούτοις θα μπει μέσα στο "Αλεξάνδρειο" για να τα δώσει όλα για τη νίκη.

Από εκεί και πέρα όμως είναι στο χέρι του Άρη να ξεκαθαρίσει από την αρχή του αγώνα ότι θα είναι το αφεντικό του αγώνα. Για να επιτευχθεί αυτό η καλή άμυνα του Άρη πάνω στα ατού του Πανιωνίου, ειδικά επάνω στην περιφερειακή τριάδα Ειβέρι, Ηλιάδη και Οικονόμου, θα παίξει αποφασιστικό ρόλο.

Εχω την εκτίμηση όμως ότι τελικά σήμερα στο καμίνι του "Αλεξάνδρειου" όσο καλός και βελτιωμένος να είναι ο Πανιώνιος στο τέλος θα υποκλιθεί στη δύναμη της έδρας και την ανωτερότητα του Άρη. Προσωπική άποψη…