Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Σχόλιο

( μοιραίες συγκρίσεις που δείχνουν πολλά :: 17/1/2006 18:52:14) 

Μοιραίες συγκρίσεις που δείχνουν πολλά

Στο ποδόσφαιρο "ποτέ μη λες ποτέ" και ο Απόλλων Καλαμαριάς κατάφερε τις τελευταίες εβδομάδες, όχι μόνο να ανακτήσει το χαμένο αγωνιστικό έδαφος, απομακρυνόμενος από την επικίνδυνη ζώνη, αλλά, κυρίως, να παρουσιάσει και δείγματα… υγείας. Η Καλαμαριά βρίσκεται σε ανοδική πορεία, δείχνει ότι αξίζει μιας θέσης στην Α΄ εθνική, τελειώνοντας από νωρίς την επίτευξη του (αυτονόητου στη δεδομένη χρονική στιγμή) στόχου της παραμονής.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ τυχαίο, ότι σε σχέση με τους περσινούς αγώνες οι Πόντιοι μετρούν συν πέντε βαθμούς. Ούτε είναι ασήμαντο, ότι πέρασε από την έδρα του ΟΦΗ (από τους βασικούς ανταγωνιστές στην υπόθεση παραμονή) και με πέντε πόντους, πλέον, απόσταση από τον Λεβαδειακό, τον επόμενο αντίπαλό του στο πρωτάθλημα, μπορεί να ξεκαθαρίσει το τοπίο από την 17η αγωνιστική.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ η συμβολή του Μάκη Κατσαβάκη. Μιλούν τα αποτέλεσμα. Σοβαρότητα, πειθαρχία, επίγνωση της πραγματικότητας, ελληνική καρδιά είναι μερικά από τα στοιχεία του, που εμπνέουν τους παίκτες και έχουν συμβάλει στην αγωνιστική αλλαγή. Στα αποδυτήρια, βέβαια, παραδέχονται και κάτι άλλο: η ομάδα, κυρίως από το κέντρο και μπροστά, παίζει πιο ελεύθερα, ενώ έκανε βάρη, μετά από ένα ολόκληρο χρόνο! Μοιραίες οι συγκρίσεις με την περίοδο Κοκότοβιτς.

ΥΓ: Ο Πορτογάλος Πάουλο Ντα Κόστα, που δοκιμάζεται από τον ΠΑΟΚ έχει ένα σημαντικό βιογραφικό. Εκείνο που δημιουργεί ερωτηματικά είναι οι πολλές ομάδες που άλλαξε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Πάντως, φέτος δεν είχε ούτε… λεπτό συμμετοχής στην Μπορντό και τους τελευταίους μήνες τους πέρασε περνώντας από… δοκιμαστικά σε αγγλικές ομάδες. Συγκεκριμένα, δοκιμάστηκε τον περασμένο μήνα στην Κρίσταλ Πάλας και μόλις προ ημερών στην Ντέρμπι Κάουντι, δυο ιστορικές ομάδες της δεύτερης τη τάξει αγγλικής κατηγορίας (την επονομαζόμενη Τσάμπιονσιπ). Περιμένουμε τη συνέχεια στο γήπεδο.