Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Σχόλιο

( κερκ-ειδα :: 23/1/2006 19:42:12) 

ΚΕΡΚ-ΕΙΔΑ

Τα πλεονεκτήματα της αποκέντρωσης

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ

ΠΑΛΙ καλά που πέρασαν μόνο είκοσι επτά χρόνια για να συνειδητοποιήσει η διοργανώτρια των εθνικών πρωταθλημάτων πως Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα. Και έκαναν πράξη την ανάγκη των Βορειοελλαδιτών για τη δημιουργία παραρτήματος της ΕΠΑΕ στη Θεσσαλονίκη. Στη διάρκεια θα εκτιμηθεί η αποτελεσματικότητα της κίνησης, γιατί και μόνο που το αποφάσισαν τα θεσμικά όργανα, ως θετική εξέλιξη μπορεί να εκληφθεί.

ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ των ομάδων δεν έδειξαν να πολυενθουσιάζονται με την κίνηση. Όποιος ενδιαφέρεται για την αποκέντρωση, κάνει παραστάσεις, πιέζει, απαιτεί και οι Βορειοελλαδίτες παράγοντες δεν έκαναν τίποτε να μας πείσουν για τις προθέσεις τους. Αρέσκονταν στο πήγαινε- έλα στην Αθήνα, αναζητώντας τις δημόσιες σχέσεις μπας και σώσουν την παρτίδα. Και έρχονται τώρα να ευθυγραμμιστούν στα νέα δεδομένα. Αν μπορούσαν ας έκαναν διαφορετικά.

Η ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ δεν περιορίζεται στα καθαρώς διαδικαστικά, αγγίζει και την αθλητική δικαιοσύνη. Σημαντικότατη πρωτοβουλία, πόσο μάλλον τώρα που το νέο δικαιοδοτικό όργανο αποτελείται από τακτικούς δικαστές (πρωτοδίκες). Θα εκδικάζει υποθέσεις μεταξύ ομάδων της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας και όχι μεταξύ ομάδων Βορρά - Νότου. Αν επί παραδείγματι συμβεί κάτι επιλήψιμο στην Τούμπα σε ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού, επιλαμβάνεται η Αθήνα και όχι η Θεσσαλονίκη. Γιατί άραγε;

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ή αποσύρεται ο Θόδωρος Ζαγοράκης από την Εθνική; Ρέκορντμαν συμμετοχών ο ''Ζαγόρ'' και με την ύψιστη τιμή που θα μπορούσε να τύχει σε Έλληνα ποδοσφαιριστή ο Μακεδόνας χαφ του ΠΑΟΚ δεν ζορίζεται. Κορεσμένος από επιτυχίες και σε μία ηλικία που κάνει τον καθένα επιφυλακτικό, ο αρχηγός της Εθνικής θα μείνει στις καρδιές των Ελλήνων ως σύμβολο μαχητικού πνεύματος και αγωνιστικής ευψυχίας. Είτε συνεχίσει, είτε αποσυρθεί.

Η ΝΙΚΗ έχει γλυκύτερη γεύση όταν έρχεται τα τελευταία λεπτά και για τον Άρη που είδε κι έπαθε να λυγίσει την αντίσταση του απρόσωπου Εργοτέλη, η επιτυχία έχει διπλή αξία. Η διαφορά από την προνομιούχο τριάδα μειώθηκε στον ένα βαθμό, οπότε οι ''κίτρινοι'' θα ταξιδέψουν με άλλο αέρα το Σάββατο στον Κορυδαλλό για το παιχνίδι με την Προοδευτική.