Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Σχόλιο

( τα συν και πλην του ηρακλή :: 17/1/2006 20:43:19) 

Τα συν και πλην του Ηρακλή

ΤΟΥ ΠΑΡΙ ΚΑΛΗΜΕΡΙΔΗ

Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία, ότι ο Ηρακλής το περασμένο Σάββατο πραγματοποίησε την καλύτερη φετινή του εμφάνιση με κόουτς τον Γιούρι Ζντοβτς. Η εικόνα που παρουσίασε μέσα στο γήπεδο σε καμιά περίπτωση δεν έδειχνε ότι αυτή η ομάδα κινδυνεύει με υποβιβασμό. Οι "κυανόλευκοι" συγκεντρώνουν αυτή τη στιγμή τρεις νίκες στο ενεργητικό τους και μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος θα πρέπει να συμπληρώσουν τουλάχιστον οκτώ νίκες, για να έχουν βάσιμες ελπίδες για να αποφύγουν τον υποβιβασμό. Το ερώτημα λοιπόν που προβάλει είναι αν ο Ηρακλής μπορεί να πετύχει το λιγότερο ακόμη πέντε νίκες μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Αν ρίξουμε μια "ματιά" στο υπόλοιπο πρόγραμμα του Ηρακλή "οι κυανόλευκοι" έχουν να δώσουν μέσα στο Ιβανώφειο οκτώ παιχνίδια με Άρη, Πανιώνιο, Ολύμπια, Απόλλωνα, Πανελλήνιο, Μακεδονικό, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό.

Αν υποθέσουμε στην χειρότερη περίπτωση ότι ο Ηρακλής δεν θα καταφέρει να πετύχει καμία νίκη εκτός έδρας τότε θα πρέπει στα οκτώ παιχνίδια εντός έδρας να πετύχει τουλάχιστον πέντε νίκες. Είναι εφικτός αυτός ο στόχος; Αν συνεχίσει να παρουσιάζει αυτό την απόδοση σίγουρα ναι και μπορεί και τις έξι νίκες.

Συμπέρασμα: Ο Ηρακλής για να μην βρεθεί προ δυσάρεστων καταστάσεων θα πρέπει να κρατήσει την ομοψυχία και την ηρεμία εντός των τειχών του. Κάθε αλλαγή αυτή τη στιγμή στη χημεία της ομάδας του μπορεί να φέρει μπέρδεμα και αναστάτωση. Άρα κατά τη γνώμη μου πρέπει να λυθεί το συντομότερο το θέμα Λαβέλ Φέλτον που έδειξε στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ ότι είναι μια αξιόπιστη λύση.