Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Σχόλιο

( τα φαντάσματα του παρελθόντος :: 23/1/2006 18:42:47) 

Τα φαντάσματα του παρελθόντος

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΥΧΑΛΑΣ

Πραγματικός οργασμός επικρατεί στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, αφού η μια είδηση διαδέχεται την άλλη. Στην Αθήνα τα μέλη της Σούπερ λίγκας συναντήθηκαν για μια ακόμη φορά και τόνισαν ότι τα όσα έγιναν στο ντέρμπι δεν… διατάραξαν την ομόνοια του γκρουπ, ενώ στη Βόρεια Ελλάδα είχαμε τα εγκαίνια των γραφείων της ΕΠΑΕ και των αθλητικών δικαστών στη Θεσσαλονίκη.

Σπουδαίες ειδήσεις οι τελευταίες, αλλά θα αναλάβουμε το ρίσκο να πούμε ότι είναι κενές περιεχομένου και κυρίως θα προκαλέσουν πολλά περισσότερα προβλήματα από αυτά που θεωρητικά θα επιλύσουν.

Αυτό πάντως που προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση είναι η χρονική επιλογή των… "εγκαινίων" (αναφερόμαστε βασικά στα γραφεία της ΕΠΑΕ), αφού ας μην ξεχνάμε ο ίδιος ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Ορφανός στις δηλώσεις του έχει ξεκαθαρίσει ότι ανεξαρτήτως Σούπερ λιγκ ή Προ λιγκ, το επόμενο πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με νέους όρους.

Ως προς το θέμα της αθλητικής δικαιοσύνης, επειδή σε κανένα προηγμένο κράτος δεν υπάρχουν διαφορετικοί αθλητικοί δικαστές, δεν μπορούμε να σκεφτούμε ότι την επόμενη περίοδο θα έχουμε δικαιοσύνη σε δύο ταμπλό. Κατανοητό το όφελος των ομάδων της Βορείου Ελλάδος (ιδιαίτερα των μικρότερων κατηγοριών) οι οποίες δεν θα χρειάζεται να τρέχουν στην Αθήνα για ψύλλου πήδημα, αλλά καταθέτουμε ένα ουσιαστικό ερώτημα: Θα έχουμε καλύτερη δικαιοσύνη από τη στιγμή που θα υπάρχουν και αθλητικοί δικαστές στη Θεσσαλονίκη;

Σοβαροί να είμαστε… Εκτός κι αν π.χ. στον ΠΑΟΚ θεωρούν ότι αν δικαζόταν η υπόθεσή τους, για τα καμένα καθίσματα στον αγώνα με την Ξάνθη, μπορεί και να μην επέφερε τιμωρία της έδρας. Αντί όμως να σκέφτονται κάτι τέτοιο, ας δουν την πραγματικότητα (άραγε σε πόσα γήπεδα καίγονται καθίσματα και δεν υπάρχουν τιμωρίες) όχι μόνο οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ, αλλά κι όλων των υπολοίπων ομάδων κι ας αφήσουν στην άκρη τα… φαντάσματα του παρελθόντος. Θα έχουν προσφέρει σημαντικές επιτυχίες.