Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Σχόλιο

( οι απίστευτες συμπτώσεις σαμαρά-χαριστέα :: 6/3/2006 20:48:30) 

Οι απίστευτες συμπτώσεις Σαμαρά-Χαριστέα

Πολλές ομοιότητες υπάρχουν ανάμεσα στον Γιώργο Σαμαρά και τον Άγγελο Χαριστέα, δύο ικανότατους επιθετικούς, που με την παρουσία τους κοσμούν την Εθνική ομάδα.

Κατ' αρχήν και οι δύο είναι Μακεδόνες. Ο πρώτος κατάγεται από την Αρναία Χαλκιδικής και ο δεύτερος από το Στρυμονικό Σερρών. Αμφότεροι είναι γεννημένοι μήνα Φεβρουάριο, με διαφορά πέντε ετών. Ο Σαμαράς το 1985 και ο Χαριστέας το 1980. Το ντεμπούτο τους στην Εθνική έκαναν μήνα Φεβρουάριο κλείνοντας το 21ο έτος της ηλικίας τους. Ο Σαμαράς 28 Φεβρουαρίου του 2006 και ο Χαριστέας Φεβρουάριο του 2001. Και οι δύο πρωτοεμφανίστηκαν σε φιλικά και μάλιστα σε δύο μεγαλονήσους του ελληνισμού. Ο Σαμαράς στην Κύπρο και στη Λεμεσό, ενώ ο Χαριστέας στην Κρήτη και στο Ηράκλειο.

"Γερμανόφωνοι" ήταν οι προπονητές τους στην Εθνική, έστω διαφορετικής εθνικότητας. Ο Σαμαράς έκανε ντεμπούτο με τον Γερμανό Ρεχάγκελ και ο Χαριστέας με τον Έλληνα Δανιήλ, που είναι απόφοιτος της σχολής προπονητών της Κολονίας. Ο πρώτος έκανε ντεμπούτο εναντίον της Ρωσίας και ο δεύτερος εναντίον της Λευκορωσίας. Και οι δύο σκόραραν στο ντεμπούτο τους. Συμπτώσεις…