Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Σχόλιο

( να παγιωθούν τα δεδομένα :: 4/1/2006 20:10:48) 

Να παγιωθούν τα δεδομένα

Του ΠΑΡΙ ΚΑΛΗΜΕΡΙΔΗ

Ποιο είναι το γεγονός, που απασχολεί αυτή τη στιγμή περισσότερο από οτιδήποτε άλλο τους φιλάθλους της Θεσσαλονίκης, όσον αφορά το μπάσκετ; Αν δεν κάνω λάθος η εικόνα που θα παρουσιάσουν μέσα στη νέα χρονιά οι τρεις μεγάλοι της πόλης, ο Άρης, ο ΠΑΟΚ και ο Ηρακλής, μετά την ταυτόχρονη αλλαγή "αφεντικών" στην άκρη των πάγκων.

Ήδη πήραμε μια πρώτη γεύση από πλευράς Άρη και έπονται τα παιχνίδια, που θα δώσουν οι ομάδες μας το Σαββατοκύριακο, στα παιχνίδια της 10ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα. Είναι πολύ νωρίς να βγουν συμπεράσματα τελεσίδικα για τις τρεις ομάδες. Όποιος βιασθεί και κρίνει τον Ματζόν, τον Μαρκόπουλο και τον Ζντοβτς ίσως κινδυνέψει να εκτεθεί ανεπανόρθωτα. Υπάρχει πάντως, μια σχεδόν σίγουρη ιδιαιτερότητα. Όταν μια ομάδα αλλάζει προπονητή, σε πρώτη δόση έχουμε μια βελτίωση. Και οι αιτίες είναι γνωστές, κυρίως από ψυχολογικής πλευράς. Από εκεί και πέρα θα χρειαστούν σίγουρα δύο, τρία παιχνίδια για να φανούν τα αποτελέσματα της δουλειάς τού νέου προπονητή. Το ζητούμενο είναι η διάρκεια και η συνεχής βελτίωση. Το ευχάριστο για τον Άρη είναι ότι στο προχθεσινό παιχνίδι με τη Βέντσπιλς διαπιστώθηκε μια σημαντική βελτίωση στην άμυνα και παράλληλα παρατηρήθηκε μια συνολική διάθεση για προσφορά σε όλους τους τομείς.

Ποια ήταν δηλαδή η διαφορά του προχθεσινού Άρη του Ματζόν με τον Άρη του Ζούρου; Απλώς ο Ματζόν άφησε τους παίκτες του να παίξουν πιο ελεύθερα και να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους. Και κάτι ακόμη πολύ σημαντικό. Αν αντιληφθήκαμε καλά, ο Ιταλός προπονητής πρέπει να έχει δώσει βάρος στην εκμετάλλευση του κεφαλαίου που λέγεται Δημήτρης Νικολαΐδης. Και παράλληλα έδωσε μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής στους Πέτροβιτς και Ασημακόπουλο. Απλά πράγματα δηλαδή, αλλά ουσιαστικά.

Τα αποτελέσματα αυτής της πρωτοβουλίας του Ματζόν φάνηκαν στο γήπεδο. Μακάρι να μην κάνουμε λάθος στη διαπίστωσή μας και να παγιωθούν τα παραπάνω δεδομένα και όχι μόνον προς όφελος του Άρη.

Ο χρόνος θα το δείξει…