Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Σχόλιο

( ναι στην πώληση με τρία… αλλά :: 2/1/2006 18:44:32) 

Ναι στην πώληση με τρία… αλλά

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΛΑΧΟΣ

Μία ενδεχόμενη πώληση του Παντελή Καπετάνου στην ΑΕΚ, είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στις τάξεις των φιλάθλων. Όχι τόσο γιατί θα αποχωρήσει ένας παίκτης που θεωρείται αναντικατάστατος, όσο για το γεγονός ότι η πώληση -αν αυτή γίνει ποτέ- θα πραγματοποιηθεί από τον Γιώργο Σπανουδάκη. Μπορεί ο 22χρονος επιθετικός να μην κατάφερε ποτέ να μπει στις καρδιές των φιλάθλων, ωστόσο για αντίδραση και μόνο προς τον πρόεδρο της ΠΑΕ, είναι πολύ πιθανό ο Καπετάνος να γίνει ξαφνικά ο αγαπημένος της εξέδρας.

ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ κατάσταση που βρίσκεται η εταιρεία, η πώληση ενός ποδοσφαιριστή φαντάζει επιβεβλημένη. Κάτι που πιθανότατα θα γινόταν ακόμη και αν τη διοίκηση αναλάμβανε η "επιτροπή πρωτοβουλίας". Πρόταση από το εξωτερικό δεν υπάρχει, οπότε η λύση του… Λεκανοπεδίου μοιάζει με μονόδρομο. Αν ο Σπανουδάκης εξασφαλίσει -μίνιμουμ- ένα ποσό της τάξης του μισού εκατομμυρίου ευρώ, τότε ο… νόμος της αγοράς επιτάσσει την παραχώρησή του. Με τρεις βασικές όμως, προϋποθέσεις:

1. ΝΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΕΙ ο Σάββας Κωφίδης. Αυτός ήταν, είναι και πρέπει να παραμείνει για πολλά ακόμη χρόνια, το απόλυτο αφεντικό του ποδοσφαιρικού τμήματος.

2. ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ισάξιος ή καλύτερος αντικαταστάτης, κατόπιν εισηγήσεως του Κωφίδη και όχι με βάση τις φιλικές και επαγγελματικές σχέσεις μελών της νέας διοίκησης με ΠΑΕ που πρωταγωνιστεί στη Β' εθνική.

3. ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ όλα τα χρήματα για να καλυφθούν υποχρεώσεις της ΠΑΕ και όχι να φαγωθούν σε ταβέρνες της Μυκόνου και σε ακριβά… δωράκια από ιταλικά μαγαζιά. Η διαχείριση των χρημάτων που θα εισπραχθούν είναι ευθύνη (και) των υπολοίπων μελών της διοίκησης.

Υ.Γ. Τι θα κάνει άραγε ο Παπαζαφειρίου αν ο Σπανουδάκης πει το "ναι" στην ΑΕΚ και ο Ηρακλής δεν πάρει τρία εκατομμύρια ευρώ και την ελευθέρας του Κατσουράνη; Καλές οι δηλώσεις εντυπωσιασμού, αλλά κάποια στιγμή θα πρέπει να αντιληφθεί αυτός και οι συνεργάτες του, ότι πλέον ασκούν διοίκηση και κάθε λέξη τους μετράει. Η ανέξοδη κριτική από τα ερτζιανά ανήκει στο παρελθόν.