Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Πολιτική :: Σχόλιο

( διψήφιο αλλά... - η εύα, ο όφις και το μήλο :: 8/1/2006 19:14:14) 

Διψήφιο αλλά…

Στέλεχος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ και έμπειρος γνώστης του χώρου της τοπικής αυτοδιοίκησης δεν είναι καθόλου αισιόδοξος για το σενάριο που θέλει τελικά το σχήμα "Γιάννης Μπουτάρης και φίλοι" να διεκδικεί το δήμο Θεσσαλονίκης και με την υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ. Τώρα ποιος άλλος θα μπορούσε να υποστηρίξει το συγκεκριμένο σχήμα ως ερώτημα παραμένει αναπάντητο. Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα διακινδύνευσε και μία πρόβλεψη που δεν είναι καθόλου θετική για το αποτέλεσμα.

…με άσο μπροστά

Είπε χαρακτηριστικά ότι, αν δεν πάμε με ένα ισχυρό πολιτικό χαρτί, η συγκεκριμένη υποψηφιότητα θα καταγράψει μεν διψήφιο ποσοστό, αλλά ο πρώτος αριθμός θα είναι το ένα (1). Δηλαδή δίνει ποσοστά από 11% μέχρι και 19%. Μπορεί να κάνει λάθος και να υπερβάλλει, αλλά, ακόμη και έτσι να είναι, το γεγονός ότι δεν έχει πειστεί για το εγχείρημα "Μπουτάρης και Σία" είναι ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ. "Ποια είναι η πρόταση;", ρωτήσαμε και η απάντηση ήταν: "Ένας εκ των Μαγκριώτη-Αράπογλου ή κάποιο από τα υπάρχοντα στελέχη της Τ.Α.". Ναι αλλά με τον Β. Βενιζέλο να θεωρεί δεδομένο το αποτέλεσμα στους δήμους Θεσσαλονίκης και Αθηνών και τον Άκη να μιλά για υποψηφιότητα ευρύτερης αναφοράς τα πράγματα όχι μπερδεύονται, αλλά απαιτούν grand master του Sυdοku, για να μπουν σε μία σειρά.

Φ.Δ.

Η Εύα, ο όφις και το μήλο

Το ακούσαμε κι αυτό, ευθυμήσαμε και, επειδή αυτά τα ανέκδοτα πρέπει να κυκλοφορούν, το αναμεταδίδουμε. "Εύα Καΐλή για δημαρχίνα". Ποιοι το πασάρουν; Μα οι ίδιοι κύκλοι που έχουν προωθήσει τη συμπαθέστατη νυν τηλεοπτική παρουσιάστρια στο δημοτικό συμβούλιο, στον προνομιακό χώρο των ΜΜΕ και γενικά στο πολιτικό και κοινωνικό προσκήνιο. Να μην ξεχνάμε ότι έχουν προηγηθεί οι κυρίες Αράπογλου, Χατζηβασιλείου και Τοπαρλάκη. Η καθεμία βέβαια έχει καταγράψει τη δική της ιστορία και διαδρομή, αλλά το γυαλί ή το μικρόφωνο έχουν παίξει σημαντικό ρόλο.

Τι ελπίδες έχει η Εύα; Αυτό θα μπορούσε να το απαντήσει ο κακός όφις, που βοήθησε να εξαπατηθεί ο Αδάμ (καμία σχέση ο Ρεγκούζας) με το μήλο. Το αν θα κατέβει στις εκλογές με σήμα το μήλο (φιρίκι η ξυνόμηλο) και με κεντρικό σύνθημα "δάγκωσέ το, σε πάει στον παράδεισο" δεν επιβεβαιώνεται ούτε από το… φιδάκι τον Διαμαντή.

Φ.Δ.