Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Σχόλιο

( "τρίποντα από το παρασκήνιο" :: 20/1/2006 21:01:40) 

"Τρίποντα από το παρασκήνιο"

Γράφει ο ΠΑΡΙΣ ΚΑΛΗΜΕΡΙΔΗΣ

*ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΗΣ αναμένεται να είναι η βραδιά που ετοιμάζει η διοίκηση του Αλεξάνδρειου για να γιορτασθούν τα 40 χρόνια του ιστορικού γηπέδου.

*Ο ΑΓΙΣ έχει "σηκώσει τον κόσμο στο πόδι" προκειμένου να κάνει το "μπαμ" στα εγκαίνια από πλευράς καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.

*ΔΥΟ είναι οι μεγάλοι στόχοι του Άγι και της διοίκησης γενικά. Πρώτον, να τιμήσει τα εγκαίνια του ανακαινισμένου γηπέδου, την προσεχή Κυριακή το βράδυ, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Και δεύτερον, να πρωταγωνιστήσουν στην καλλιτεχνική βραδιά η Άννα Βίσση και η Έλενα Παπαρίζου.

*ΔΙΝΕΙ "μάχη" η διοίκηση του Αλεξάνδρειου για να κλέψει την παράσταση την ημέρα των εγκαινίων με εντυπωσιακά χάπενινγκ. Για να δούμε αν θα κάνει τελικά το "μπαμ".

*ΚΑΤΑ τα άλλα η σειρά γραμματοσήμων που κυκλοφόρησε επ' ευκαιρία των εγκαινίων είναι πράγματι εντυπωσιακή από πλευράς συλλεκτικής αξίας με την Νίκο Γκάλη να κλέβει την παράσταση.

*ΜΕΓΑΛΟ ενδιαφέρον παρουσιάζει και η προγραμματισμένη για αύριο συνέντευξη Τύπου, στην οποία θα δώσουν παρών ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Ορφανός και η διοίκηση του γηπέδου, ενώ επίσημοι προσκεκλημένοι είναι ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Νίκος Τσαρτσιώνης, ο δήμαρχος Β. Παπαγεωργόπουλος, ο νομάρχης Παν. Ψωμιάδης και πολλοί άλλοι επίσημοι.

*ΜΕΓΑΛΗ δικαίωση για τον Νίκο Ζήση. Ανεδείχθη μετά από ψηφοφορία Ευρωπαίων αθλητικών συντακτών ως ο καλύτερος παίκτης στην Ευρώπη.

*ΜΕΓΑΣ ΡΟΥΚΙ της χρονιάς λοιπόν ο Ζήσης. Εδώ που τα λέμε, ήταν πράγματι ο βασικός μοχλός πάνω στον οποίο στηρίχθηκε ο μεγάλος άθλος της Εθνικής στο Βελιγράδι. Κρίμα που αυτή τη στιγμή δεν αγωνίζεται στο ελληνικό πρωτάθλημα για να του προσφέρει λάμψη.

*ΔΕΝ το βάζει κάτω ο Πανελλήνιος. Τον ένα παίκτη μετά τον άλλο δοκιμάζει προκειμένου να βρει τον άξιο αντικαταστάτη του Ντίλαν Πέιτζ. Τώρα δοκιμάζει τον Κάρλος Μέντες. Για να δούμε τι "λαγό" θα βγάλει από το σακούλι του ο Πεδουλάκης.

*ΚΑΙ ο Κολοσσός όμως έχει μεγάλο κουράγιο. Δεν τα παρατάει με τίποτε. Όλοι τον θεωρούν καταδικασμένο, αλλά αυτός επιμένει. Έφερε τον Τόμιτς και τον Αμερικάνο Λόγκαν. Πιστεύει ότι μπορεί να κάνει δύο τρεις εκπλήξεις κερδίζοντας ομάδες εκτός προγράμματος και να μπει και πάλι στην ιστορία της διεκδίκησης της σωτηρίας του. Για να δούμε…

*ΑΛΛΑΓΗ πλεύσης έκανε η ΑΕΚ. Δίνει βάρος μόνο στο πρωτάθλημα. Σήκωσε "λευκή σημαία" στη μάχη της Ευρώπης. Δηλώνουν οι υπεύθυνοί της ότι στόχος τους πλέον είναι μόνον η τρίτη θέση στο ελληνικό πρωτάθλημα, για να εξασφαλίσουν το εισιτήριο στην Ευρωλίγκα.

*ΚΑΛΑ και οι άλλες ομάδες τι κάνουν; Θα καθίσουν να "φάνε παραμύθι"; Και φυσικά έχει την τρίτη θέση, και όχι μόνον, σαν στόχο ο Άρης.

*ΚΑΙ ΕΔΩ που τα λέμε, αν φέτος ο Άρης δεν βγει μέσα στην τριάδα πότε θα βγει; Αν "αυτοκτονήσει" και φέτος ο Άρης θα είναι άξιος της μοίρας του.

*ΤΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ τελικά στον ΠΑΟΚ και "ψωνίζει" όλο από τον ίδιο μάνατζερ; Καλά άντε επί "Μπάνε" ήταν οι καλές σχέσεις μεταξύ των δύο πλευρών. Τώρα γιατί συνεχίζεται το ίδιο τροπάριο; Χάθηκαν οι άλλοι μανατζαραίοι;

*ΑΥΤΟΣ ο "εκτελεστής" από τα 6,25 μ. που λέγεται Ρόμπερτ Στελμάχερς θέλει να έρθει στην Ελλάδα απ' ό,τι έπιασαν οι "κεραίες" μου. Είναι σίγουρα μια καλή περίπτωση για όποια ομάδα τον αποκτήσει.

*Η ΘΕΜΕΛΙΩΣΗ του Αλεξάνδρειου έγινε από τον εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή το 1963, που ήταν τότε πρωθυπουργός. Άρα θα ήταν ευτυχής συγκυρία στη γιορτή των εγκαινίων του ανακαινισμένου Αλεξάνδρειου να δώσει το παρών ο νυν πρωθυπουργός και ανιψιός του τότε πρωθυπουργού, Κώστας Καραμανλής.