Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Σχόλιο

( κοντράστ συναισθημάτων :: 1/1/2006 18:53:38) 

Κοντράστ συναισθημάτων

Του ΠΑΡΙ ΚΑΛΗΜΕΡΙΔΗ

Κάνοντας μια αναδρομή στη χρονιά που μας πέρασε, χωρίς καμιά αμφιβολία αισθάνομαι ένα κοντράστ έντονων συναισθημάτων.

Από τη μια πλευρά ένιωσα -ως μέλος της μεγάλης αθλητικής οικογένειας- μεγάλη απογοήτευση για τη φθίνουσα πορεία της Εθνικής μας ποδοσφαίρου.

Η ομάδα, που μας έκανε όλους υπερήφανους το καλοκαίρι του 2004, στην Πορτογαλία, όπου είχα την τύχη να είμαι παρών, μετά από ένα χρόνο μας απογοήτευσε με την εικόνα που παρουσίασε, με αποτέλεσμα να αποκλεισθεί από το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Ήταν μια πρόωρη ανεξήγητη αποκαθήλωση των -κατά τα άλλα- ηρώων Ελλήνων ποδοσφαιριστών.

Ήρθε, όμως, η σειρά του μπάσκετ, να πάρει τα "ηνία" της δημοτικότητας. Επέστρεψε λοιπόν, στο προσκήνιο η ελληνική Εθνική ομάδα και στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στο Ευρωμπάσκετ του Βελιγραδίου, διασκεδάζοντας τις άσχημες εντυπώσεις από πλευράς ποδοσφαίρου και προσφέροντας σε όλους τους Έλληνες και πάλι μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια. Αυτά ήταν τα δύο γεγονότα που σημάδεψαν αρνητικά και θετικά αντίστοιχα τη χρονιά που βρίσκεται στη "δύση" της.

Ένα άλλο γεγονός, που μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση και μου προκάλεσε θαυμασμό, αλλά και περηφάνια, ήταν η απίστευτη σε αξία επιτυχία του κολυμβητού του Άρη, Γρηγοριάδη, που στέφθηκε παλικαρίσια και δίκαια παγκόσμιος πρωταθλητής. Ήταν ένας αληθινός άθλος και η καλύτερη "διαφήμιση" για την ελληνική κολύμβηση, αλλά και τα χρώματα του Άρη, του συλλόγου που δοκιμάσθηκε έντονα την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο με τον υποβιβασμό στη Β' εθνική της ιστορικής ομάδας ποδοσφαίρου. Τον υποβιβασμό, που πλήγωσε το γόητρο και την υπερηφάνεια όλου του κόσμου του Άρη, που ζει και αναπνέει για την επανάκαμψή του.