Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Συνεχής συνέντευξη-πορτρέτο

( απολλων: η αναγεννηση του καραλιοπουλου και το παρθενικο του γκολ :: 6/2/2006 21:38:33) 

Η ΑΡΧΗ: Το πρώτο του γκολ πέτυχε ο Μερκούρης Καραλιόπουλος με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς και ελπίζει ότι θα υπάρξουν και άλλα στο μέλλον.

ΑΠΟΛΛΩΝ: Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΑΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΘΕΝΙΚΟ ΤΟΥ ΓΚΟΛ

Κερδίζουν το σεβασμό

Ο Μερκούρης Καραλιόπουλος πέρασε πάρα πολλά στην καριέρα του και περίμενε αρκετό καιρό αυτή τη μέρα… Πριν από ένα χρόνο (αν και ήταν τραυματίας), άφηνε τον Αρη για να βρει καταφύγιο στον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Τώρα δείχνει ότι αναγεννήθηκε "μέσα από τις στάχτες" του

Του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΑΥΡΙΔΗ

Συνέβαλλε τα μέγιστα στην επιτυχία επί της Ξάνθης με την επίτευξη του νικητήριου (2-1) και παρθενικού γκολ στην Α' εθνική. Χρειάστηκε να περιμένει έξι χρόνια στη μεγάλη κατηγορία και μετά από εβδομήντα επτά αγώνες κατάφερε να χριστεί σκόρερ. "Σαφώς και πρόκειται για μία ξεχωριστή στιγμή, αλλά αυτό που μετράει για μένα ήταν ότι κέρδισε η ομάδα μου", τόνισε χθες από τη Νάουσα, όπου βρισκόταν, ο Καραλιόπουλος στη "Μ Sports" και μας εξήγησε πως άφησε "κάγκελο" τον τερματοφύλακα της Ξάνθης Πιετρ Πιζανόφσκι: "Στη φάση που προηγήθηκε του γκολ, δέχθηκα μία πάσα, αλλά προσπάθησα να κοντρολάρω την μπάλα χάνοντας την ευκαιρία. Έτσι στην μπαλιά του Πετκάκη, έκανα την προβολή και αιφνιδίασα τον αντίπαλο τερματοφύλακα".

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ κέρδος για τον Καραλιόπουλο από το προχθεσινό παιχνίδι δεν είναι η κατάκτηση των τριών βαθμών, αλλά ότι "κερδίζουμε των σεβασμό των αντιπάλων στην ομάδα μας". Οι "κοκκινόμαυροι" έχουν δημιουργήσει πλέον μεγάλες προσδοκίες, αλλά ο 28χρονος μέσος προσπαθεί να ξεκαθαρίσει ότι ο στόχος δεν έχει επιτευχθεί ακόμη: "Δεν έχουμε εξασφαλίσει την παραμονή. Όταν το καταφέρουμε, τότε θα μπορέσουμε να πούμε περισσότερα. Δεν χρειάζονται μεγάλα λόγια, αλλά δουλειά ώστε να αποφύγουμε την περσινή περιπέτεια και να προσφέρουμε ακόμη καλύτερο θέαμα στους φιλάθλους μας. Είμαι σίγουρος ότι στη συνέχεια θα τους αναγκάσουμε με την απόδοσή μας να επιστρέψουν στο γήπεδο".

ΟΙ ΔΥΣΚΟΛΕΣ στιγμές ανήκουν στο παρελθόν για τον Καραλιόπουλο, αλλά δεν πρόκειται να ξεχάσει όσους του στάθηκαν όταν περνούσε τη δική του δοκιμασία. "Δεν σκέφτηκα ποτέ να σταματήσω" εξομολογείται ο 28χρονος μέσος και μας αποκαλύπτει πού αφιερώνει το γκολ: "Στην αρραβωνιαστικιά μου, η οποία πέρασε πάρα πολλά μαζί μου, αλλά μέσα απ' αυτή τη δοκιμασία γίναμε ακόμη πιο δυνατοί". Ο πρωταρχικός του στόχος, ερχόμενος στον Απόλλωνα, ήταν να σταθεί στα πόδια του και να ευχαριστήσει αυτούς που τον έφεραν στην ομάδα: "Προσπαθώ να τους δικαιώσω γιατί με πίστεψαν σε μία δύσκολη στιγμή, που κάποιοι άλλοι έκλειναν τις πόρτες", ενώ ερωτηθείς για τη λήξη του συμβολαίου του στο τέλος του πρωταθλήματος: "Είναι κάτι που δεν το σκέφτομαι. Το μόνο που θέλω είναι να βοηθήσω την ομάδα".