Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Τηλεόραση :: Ελεύθερο ρεπορτάζ

( 16 και ...τυχερό για την άννα; :: 21/3/2006 21:01:22) 

H Μαρία Μενούνος βγάζει το δέκατο έκτο χαρτάκι που γράφει Ελλάδα και ο Σάκης Ρουβάς χαμογελάει για την εύνοια της κλήρωσης.

Ρουβάς και Μενούνος έκαναν χθες την κλήρωση

16 και …τυχερό για την Άννα;

Αρκετά ευνοϊκή ήταν η κλήρωση για την Άννα Βίσση και την Ελλάδα, καθώς η Μαρία Μενούνος τράβηξε δέκατο έκτο στη σειρά το χαρτάκι με το όνομα της Ελλάδας κι έτσι το "Everything" θα ακουστεί στο κλειστό του ΟΑΚΑ λίγο μετά τη μέση του σόου που διοργανώνει η ΕΡΤ.

ΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΤΣΑΜΠΟΔΗΜΟΥ

Σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας και παρουσία των αρχηγών των αποστολών των 37 χωρών που συμμετέχουν φέτος στη Eurovision, o Σάκης Ρουβάς και η Μαρία Μενούνος έδωσαν μια πρώτη γεύση από την παρουσίαση που ετοιμάζονται να κάνουν στην Αθήνα το Μάιο. Χαμογελαστοί και ευδιάθετοι οι δύο οικοδεσπότες άρχισαν χωρίς καθυστερήσεις την κλήρωση, η οποία απέκτησε ιδιαίτερο χρώμα χάρη στα σχόλιά τους, τα γέλια τους και κυρίως τα κάθε άλλο παρά τέλεια γαλλικά τους.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τη σειρά που θα εμφανιστούν στον ημιτελικό οι 23 χώρες που συμμετέχουν, συνεχίστηκε με την αντίστοιχη διαδικασία για τον τελικό και ολοκληρώθηκε με μια κλήρωση που έγινε για πρώτη φορά και αφορούσε τη σειρά με την οποία θα δώσουν τις ψήφους τους όλες οι συμμετέχουσες χώρες με την προσθήκη της Σερβίας & Μαυροβουνίου που διατήρησε το δικαίωμα ψήφου αν και αποχώρησε από τη διοργάνωση. Την ψηφοφορία θα ανοίξει η Σλοβενία, η χώρα μας διά στόματος Αλέξη Κωστάλα θα δώσει τους βαθμούς της 35η στη σειρά, ενώ η αγωνία θα ολοκληρωθεί με τις ψήφους του Ισραήλ.

Η σειρά του τελικού

Τα πράγματα ξεκίνησαν καλά για την Ελλάδα, καθώς οι δέκα πρώτες χώρες που θα διαγωνιστούν στον τελικό είναι: Ελβετία, Μολδαβία, Ισραήλ, Λετονία, Νορβηγία, Ισπανία, Μάλτα, Γερμανία και Δανία. Και εκεί που όλοι αναρωτιόντουσαν, πού θα μπουν οι δέκα πρώτοι του ημιτελικού, η κληρωτίδα τους έδωσε τις θέσεις δέκα και έντεκα, ενώ δωδέκατη θα διαγωνιστεί η Ρουμανία. Κενές είναι και δύο επόμενες θέσεις, ενώ πριν από την Άννα Βίσση θα διαγωνιστεί ο εκπρόσωπος του Ηνωμένου Βασιλείου. Οι θέσεις 17 και 18 θα προκύψουν από τον ημιτελικό, ενώ δέκατη ένατη και εικοστή θα διαγωνιστούν Γαλλία και Κροατία, αντίστοιχα. Τις τέσσερις τελευταίες θέσεις θα πάρουν χώρες που θα προκριθούν απ' τον ημιτελικό.

9η η Κύπρος

Η νεοφώτιστη Αρμενία είναι αυτή που θα πάρει την πρώτη κρυάδα, βγαίνοντας πρώτη στον ημιτελικό της 18ης Μαΐου. Η Ανέτ Αρτάνι θα εμφανιστεί ένατη, ενώ η υπόλοιπη σειρά έχει ως εξής: Βουλγαρία, Σλοβενία, Ανδόρα, Λευκορωσία, Αλβανία, Βέλγιο, Ιρλανδία, Μονακό, FYROM, Πολωνία, Ρωσία, Τουρκία, Ουκρανία, Φινλανδία, Ολλανδία, Λιθουανία, Πορτογαλία, Σουηδία, Εσθονία, Βοσνία - Ερζεγοβίνη και Ισλανδία.