Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Ελεύθερο ρεπορτάζ

( στους ρυθμούς της αποκριάς :: 23/2/2006 20:53:30) 

Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν οι παριστάμενοι στον Κώστα Μακεδόνα, ο οποίος ερμήνευσε προσωπικές επιτυχίες του, αλλά και αγαπημένα τραγούδια από το χώρο της έντεχνης λαϊκής μουσικής.

Παρέες μασκαράδων και μη συνέρεαν στην πλατεία Αριστοτέλους, για να παρακολουθήσουν το γιορταστικό πρόγραμμα που επιμελήθηκε η αντιδημαρχία Πολιτισμού και το οποίο ξεκίνησε λίγο μετά τις 6.00 το απόγευμα.

Πλήθος κόσμου γιόρτασε την Τσικνοπέμπτη στην εκδήλωση του δήμου Θεσσαλονίκης στην πλατεία Αριστοτέλους

Στους ρυθμούς της αποκριάς

Εντυπωσιακά πυροτεχνήματα και πρωτότυπες μεταμφιέσεις σε μια μεγάλη μουσική εκδήλωση στην πλατεία Αριστοτέλους συνέθεσαν χθες το αποκριάτικο τοπίο στη Θεσσαλονίκη. Μικροί και μεγάλοι γιόρτασαν την Τσικνοπέμπτη στην καθιερωμένη εκδήλωση του δήμου Θεσσαλονίκης, η οποία πραγματοποιήθηκε φέτος με κεντρικούς προσκεκλημένους τους δημοφιλείς καλλιτέχνες Κώστα Μακεδόνα και Μάνο Πυροβολάκη.

Από νωρίς χθες το απόγευμα παρέες μασκαράδων και μη συνέρεαν στην πλατεία Αριστοτέλους, για να παρακολουθήσουν το γιορταστικό πρόγραμμα που επιμελήθηκε η αντιδημαρχία Πολιτισμού. Η κίνηση στους δρόμους του κέντρου της πόλης ήταν αρκετά αυξημένη, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν πολύ μεγάλης έντασης κυκλοφοριακά προβλήματα, καθώς οι περισσότεροι προτίμησαν να μετακινηθούν με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Το γιορταστικό πρόγραμμα στην πλατεία Αριστοτέλους ξεκίνησε λίγο μετά τις 6.00 το απόγευμα με την εμφάνιση επί σκηνής της Βανέσας Αδαμοπούλου, την οποία διαδέχθηκε ο Σαρμπέλ. Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν οι παριστάμενοι στον Μάνο Πυροβολάκη και λίγο αργότερα στον Κώστα Μακεδόνα, ο οποίος ερμήνευσε προσωπικές επιτυχίες του, αλλά και αγαπημένα τραγούδια από το χώρο της έντεχνης λαϊκής μουσικής.

Εντυπωσιακό ήταν το θέαμα των πυροτεχνημάτων και των φωτορυθμικών που έλαμψαν στον ουρανό της Θεσσαλονίκης, λίγο πριν από την εμφάνιση στη σκηνή που είχε στηθεί στην πλατεία Αριστοτέλους του Κώστα Μακεδόνα. Μετά τις 9.00 το βράδυ τη σκυτάλη της διασκέδασης πήραν ο Γιώργος Λεμπέσης και οι "Onirama", ενώ στην εκδήλωση εμφανίστηκαν και τα "Χάλκινα της Γουμένισσας", καθώς και συγκροτήματα λάτιν και σάλσα.

"Οι μεγάλες εκδηλώσεις του δήμου Θεσσαλονίκης αποτελούν πλέον ένα θεσμό που αγκαλιάστηκε από όλους τους πολίτες χωρίς καμία διάκριση", ανέφερε σχετικά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος. "Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του δήμου απευθύνεται στους πολίτες όλων των ηλικιών και όλων των προτιμήσεων", επεσήμανε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πολιτισμού και εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος σε θέματα διοργάνωσης μεγάλων εκδηλώσεων Βασίλης Γάκης.

Για τις ανάγκες της χθεσινής εκδήλωσης η πλατεία Αριστοτέλους φωταγωγήθηκε και στολίστηκε με αποκριάτικο διάκοσμο. Καθ' όλη τη διάρκεια της γιορτής κλόουν, ζογκλέρ και ξυλοπόδαροι μοίραζαν σε μικρούς και μεγάλους μάσκες, καπέλα, σφυρίχτρες, κομφετί, σερπαντίνες και άλλα αποκριάτικα δώρα.