Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Τηλεόραση :: Ελεύθερο ρεπορτάζ

( "πράσινο φως" για του χρόνου :: 4/3/2006 0:03:45) 

Ποια σίριαλ θα δούμε και τη νέα τηλεοπτική σεζόν

"Πράσινο φως" για του χρόνου

Σίριαλ. Μεσούσης της τηλεοπτικής σεζόν οι υπεύθυνοι προγραμματισμού των καναλιών μελετούν προσεκτικά ποιες από τις ήδη προβαλλόμενες ελληνικές σειρές μπορούν να συνεχίσουν και την επόμενη σεζόν.

Ειδικότερα, οι άνθρωποι του Mega δηλώνουν απόλυτα ικανοποιημένοι από τη φετινή πορεία των κωμικών σειρών τους. Η εκπληκτική πορεία της δημοφιλούς πλέον σειράς "Στο παρά πέντε" έχει χαροποιήσει άπαντες στη Μεσογείων, με αποτέλεσμα να ασκούνται ασφυκτικές πιέσεις προς τον Γιώργο Καπουτζίδη για να πει το "οκέι", προκειμένου το αγαπημένο σίριαλ του κοινού να συνεχιστεί. Όσοι βέβαια γνωρίζουν τον Σερραίο δημιουργό, λένε ότι πρόκειται για πολύ "σκληρό καρύδι" και πολύ δύσκολα θα πει το "ναι". Άλλωστε κάτι αντίστοιχο έπραξε με τις "Σαββατογεννημένες", τις οποίες, ως γνωστό, δεν συνέχισε.

Πρόταση για δεύτερο κύκλο έχει γίνει και στον σκηνοθέτη του "50-50", Βασίλη Θωμόπουλο, ο οποίος φαίνεται ότι θα απαντήσει θετικά. Το "πράσινο φως" θα πάρει, όπως δείχνουν τα πράγματα, και η "Ώρα η καλή". Το δίδυμο που υπογράφει την εν λόγω σειρά Αμαραντίδης - Τέμπος συμφώνησαν να πάνε και για τρίτο κύκλο με ένα πολύ έξυπνο εύρημα, το οποίο θα περιλαμβάνει και αλλαγές προσώπων.

Σε ό,τι αφορά τα δραματικά σίριαλ, θα δούμε σίγουρα, του χρόνου πάντα, το β΄ κύκλο του "Δυο μέρες μόνο" του Χριστόφορου Παπακαλιάτη.

Ανακατατάξεις θα έχουμε όμως και στις καθημερινές σειρές του Μεγάλου Καναλιού. Η "Βέρα στο δεξί" θα συνεχιστεί κανονικά, ενώ δεν θα συμβεί το ίδιο με τις "Φιλοδοξίες" και την "Απαγορευμένη αγάπη". Στο Mega σκέφτονται να τις αντικαταστήσουν με μια νέα καθημερινή σειρά και πιθανόν ένα τηλεπαιχνίδι ή μια εκπομπή. Στον ίδιο σταθμό έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις για τον τρίτο κύκλο του Survivor, που θα πραγματοποιηθεί στην Αφρική.

Στον ΑΝΤ1 η κατάσταση είναι διαφορετική, αφού το παρόν πρόγραμμα δεν έφερε το ποθούμενο αποτέλεσμα. Τα μόνα σίριαλ που θα συνεχιστούν είναι το "Θα βρεις το δάσκαλό σου" και πιθανότατα το "Της Αγάπης Μαχαιριά" το οποίο άρχισε πρόσφατα. Από τα καθημερινά θα τερματιστεί στο τέλος αυτής της σεζόν η πορεία της "Καλημέρα ζωής", ενώ αντίθετα θα συνεχίσει ο "Έρωτας".

Τέλος, ο Alpha, αν και παρουσιάζεται ανεβασμένος σε σχέση με την περσινή χρονιά -λόγω ενημέρωσης- δείχνει να υστερεί στο κομμάτι των σίριαλ, αφού μόνο η "10η εντολή" και το "Έρωτας με επιδότηση ΟΓΑ" έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν, κάτι που τους δίνει το προβάδισμα για να συνεχίσουν και του χρόνου.