Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Ελεύθερο ρεπορτάζ

( πρωτιά για το ενιαίο λύκειο πεύκων :: 3/3/2006 20:54:36) 

Ο "χρυσός" Στ. Δεσποτάκης, ο "χάλκινος" Ρ. Καραμιχάλης και ο Κ. Λαμπρίδης της Α' λυκείου που προκρίθηκε στον τελικό αλλά δεν βραβεύτηκε.

23η ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ

Πρωτιά για το Ενιαίο Λύκειο Πεύκων

Μπορεί να κάνουν μάθημα σε κτίριο που κάθε άλλο παρά σε σχολείο παραπέμπει, μπορεί το σχολείο τους να μη διαθέτει πιστοποιημένο από το υπουργείο Παιδείας εργαστήριο πληροφορικής, πολλώ δε μάλλον χώρο άθλησης, ωστόσο τρεις μαθητές του Ενιαίου Λυκείου Πεύκων αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση, αφού κατάφεραν να αποσπάσουν δύο μετάλλια (ένα χρυσό και ένα χάλκινο) και έναν έπαινο κατά τη διάρκεια της 23ης Μαθηματικής Ολυμπιάδας.

Πρόκειται για τον "χρυσό" Στυλιανό Δεσποτάκη και τον "χάλκινο" Ράλλη Καραμιχάλη μαθητές της Γ' λυκείου αλλά και τον Κωνσταντίνο Λαμπρίδη μαθητή Α' λυκείου που προκρίθηκε μεν στον τελικό, αλλά δεν βραβεύτηκε. Υπενθυμίζεται πως στο πρώτο στάδιο της διαδικασίας συμμετείχαν 15 χιλιάδες μαθητές, από τους οποίους στο δεύτερο στάδιο προκρίθηκαν οι 330. Στην τελική διαδικασία συμμετείχαν 40 μαθητές, 20 από τους οποίους είχαν ηλικία μαθητές κάτω των 15,5 ετών και ακόμη 20 άνω των 15,5.

Οι νικητές

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο 17χρονος Στυλιανός Δεσποτάκης συμμετέχει αλλά και διακρίνεται στον εν λόγω διαγωνισμό. Όπως αναφέρει, μιλώντας στη "Μ", πέρυσι, στον ίδιο διαγωνισμό, κατέκτησε την τρίτη θέση, αποσπώντας το χάλκινο μετάλλιο. "Περίμενα το διαγωνισμό αρκετά πιο δύσκολο" τονίζει, συμπληρώνοντας πως "η φετινή διοργάνωση ήταν πιο οργανωμένη από την περσινή". Προσθέτει τέλος πως το χόμπι του στον περιορισμένο ομολογουμένως ελεύθερο χρόνο του είναι να λύνει ασκήσεις που βρίσκει τόσο σε σχολικά βιβλία όσο και σε αντίστοιχες δοκιμασίες που αναζητά στο Ίντερνετ.

Από τη μεριά του ο χάλκινος Ράλλης Καραμιχάλης στη μέχρι τώρα συλλογή του μετράει τρία χάλκινα μετάλλια. Μιλώντας στη "Μ" δηλώνει χαρούμενος και δικαιωμένος για το αποτέλεσμα, ενώ τονίζει ιδιαίτερα τη συμβολή των δασκάλων του.

Δ. Σ. ΠΡΑΜΠΡΟΜΗΣ