Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Τηλεόραση :: Ελεύθερο ρεπορτάζ

( την "πλήρωσαν" ευαγγελάτος "big" :: 21/2/2006 20:17:41) 

Την "πλήρωσαν" Ευαγγελάτος "Big"

"Big brother" και "Αποδείξεις" πρωταγωνίστησαν στη χθεσινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Ο λόγος; Η επιβολή προστίμων που έφερε τα δύο αυτά προγράμματα στο… σκαμνί του ΕΣΡ. Ειδικότερα, πρόστιμο ύψους 50.000 ευρώ για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας ανηλίκων και χαμηλή ποιότητα προγράμματος επιβλήθηκε στον ΑΝΤ1 για την εκπομπή "Big Brother", που μεταδόθηκε στις 16 Νοεμβρίου 2005. Επίσης το Συμβούλιο επέβαλε πρόστιμο 20.000 ευρώ στον ALPHA για την εκπομπή "Αποδείξεις" που παρουσιάζει ο Νίκος Ευαγγελάτος, λόγω χρήσης αθέμιτων μέσων. Επιπλέον στο στόχαστρο του ραδιοτηλεοπτικού οργάνου βρέθηκαν το "Θριάσιο TV" του νομού Αττικής, που τιμωρήθηκε με πρόστιμο 20.000 ευρώ για μη δηλωθείσα συχνότητα όπως και τα κανάλια "Τσάνελ 9" και "Τηλε-Αστυ" που καλούνται να πληρώσουν έκαστο 20.000 ευρώ για εκπομπές εκτός χάρτη συχνοτήτων.

Εξάλλου το ΕΣΡ δεν ενέκρινε τη χορήγηση βεβαίωσης νομίμου λειτουργίας στο "Ράδιο Χρυσούπολη" του νομού Καβάλας λόγω μη προσκόμισης των απαραίτητων δικαιολογητικών.

Εν τω μεταξύ χθες το ΕΣΡ με οδηγία του προς τους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς της χώρας τους ζητά "να τηρούν στις εκπομπές πολιτικού διαλόγου, ενημέρωσης, ειδησεογραφίας και κυρίως στα κεντρικά δελτία ειδήσεων τις αρχές της αντικειμενικότητας, της αμεροληψίας και της ισότιμης προβολής των απόψεων των πολιτικών κομμάτων που εκπροσωπούνται στην ελληνική Βουλή και στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο".