Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Τηλεόραση :: Ελεύθερο ρεπορτάζ

( 24ωρο αφιέρωμα στον μότσαρτ :: 26/1/2006 20:26:00) 

24ωρο αφιέρωμα στον Μότσαρτ

Ενα παγκόσμιο τηλεοπτικό γεγονός που διοργανώνεται με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 250 χρόνων από τη γέννηση του Βόλφγκαγκ Αμαντέους Μότσαρτ θα μεταδώσει σήμερα η ΕΤ1 (από τις 8 το πρωί έως αύριο την ίδια ώρα) μέσω δορυφόρου.

Ο μαραθώνιος των ζωντανών μεταδόσεων από τη Βιέννη, το Σάλτσμπουργκ, το Βερολίνο, την Πράγα και το Πεκίνο αποτελεί το μεγαλύτερο τηλεοπτικό γεγονός του έτους Μότσαρτ 2006. Με συντονιστικό κέντρο τη Βιέννη, την πόλη του Μότσαρτ, περισσότερες από τριάντα χώρες έχουν μέχρι στιγμής συμφωνήσει να μεταδώσουν το γεγονός, άλλες ζωντανά και τις 24 ώρες, άλλες εν μέρει. Πρόκειται για μια μεικτή παραγωγή που αποτελείται από ζωντανές μεταδόσεις και παραγωγές που έχουν ήδη προετοιμαστεί ή μαγνητοσκοπηθεί. Το εικοσιτετράωρο πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης συναυλίες, όπερα, χορό, ντοκιμαντέρ, ιστορικές παραστάσεις και συναυλίες.

Μερικοί από τους καλλιτέχνες που εμφανίζονται στο αφιέρωμα είναι ο Γκίντον Κρέμερ, ο Ρικάρντο Μούτι και η Φιλαρμονική της Βιέννης σε απευθείας μετάδοση από το Σάλτσμπουργκ και ο Ντάνιελ Μπαρεμπόιμ.

Στον παγκόσμιο αυτό εορτασμό συμμετέχει και ο 95,8fm, παρουσιάζοντας στις 12 σήμερα το μεσημέρι (στο πλαίσιο της εκπομπής "Da Capo" με τον Πάρι Παρασχόπουλο) ένα ωριαίο αφιέρωμα στο έργο του μεγάλου Αυστριακού συνθέτη, σε συνεργασία με τη Σχολή Όπερας του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης. Το τρίο της πρώτης πράξης και την άρια "Una Donna a Quindici Anni" από την όπερα "Cosi Fan Tutte" και το quintetto con coro από το φινάλε της πρώτης πράξης της όπερας "La Clemenza Di Tito" τραγουδούν οι: Ανίλα Τέλη, Μαίρη Παλάσκα, Όλγα Ξανθοπούλου, Βασίλης Τσανακτσίδης, Γιώργος Τζιουβάρας, Πάνος Γιαπουλτζάκης, Σταματία Μολούδη και Αναστασία Μεταλινού.