Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Στις 2 Μαρτίου του 2005 οι Έλληνες τηλεθεατές μέσω televoting επέλεξαν το "My number one" για να μας εκπροσωπήσει στη Eurovision. Φέτος η σημαντική βραδιά, που θα παρουσιάσουν ο Γιώργος Καπουτζίδης και η Ζέτα Μακρυπούλια, θα λάβει χώρα την ίδια ημέρα, αν και υπάρχει πιθανότητα να γίνει επτά ημέρες αργότερα, δηλαδή στις 9 Μαρτίου. Οι πληροφορίες λένε πως η εκδήλωση θα γίνει στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδάει φέτος η Άννα Βίσση, τον "Βοτανικό", στον οποίο αναμένεται να βρεθούν περίπου 2.500 χιλιάδες άνθρωποι. Παράλληλα πολλοί είναι οι συνθέτες που έχουν υποβάλλει τα τραγούδια τους στη Sony Bmg και τώρα είναι η σειρά της δημόσιας τηλεόρασης να κάνει το "ξεσκαρτάρισμα", ώστε να διαγωνιστούν τρία έως πέντε τραγούδια. Βέβαια, το "μυστήριο" θα λυθεί την ερχόμενη Τρίτη, όταν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Χρήστος Παναγόπουλος δώσει συνέντευξη Τύπου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Εν τω μεταξύ με δηλώσεις της σε εβδομαδιαίο περιοδικό η Άννα Βίσση τονίζει πως δέχτηκε την πρόταση για να δυναμώσει την ελληνική συμμετοχή, ενώ θετικός στην εξέλιξη αυτή ήταν και ο επαγγελματικός σύντροφός της, Νίκος Καρβέλας. Πάντως, σημαντικό ρόλο στην απόφαση της Κύπριας έπαιξε και η πίεση που δέχτηκε από τη χορηγό εταιρεία της και χορηγό της Eurovision, Cosmote.

Ζητούνται εθελοντές

Κι επειδή τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 δεν τους έκαναν "ονειρεμένους" μόνο τα ρεκόρ αλλά και η πολύτιμη βοήθεια των εθελοντών, η ΕΡΤ στοχεύει σ' αυτούς για να θυμούνται όλοι οι επισκέπτες του Μαΐου ότι η Αθήνα διοργάνωσε την καλύτερη Eurovision της ιστορίας. Όσοι θέλουν να βοηθήσουν στη διοργάνωση μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους μέχρι την προσεχή Τρίτη στην ηλεκτρονική διεύθυνση .