Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Τηλεόραση :: Ελεύθερο ρεπορτάζ

( η ερτ3 κοντά στον πολίτη :: 25/1/2006 20:03:14) 

Η ΕΡΤ3 κοντά στον πολίτη

Ενημερωτική εκστρατεία για την ανάδειξη των καυτών θεμάτων που απασχολούν τη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή ξεκινούν τα ραδιόφωνα της ΕΡΤ3 (102FM, 95,8FM) μέσα από σειρά εκπομπών και ειδικών αφιερωμάτων σε συνεργασία με φορείς της πόλης.

Κάθε ενότητα θα έχει εβδομαδιαία διάρκεια και θα θίγει θέματα κοινωνικού, αναπτυξιακού και πολιτιστικού περιεχομένου. Η πρώτη… εκστρατεία αρχίζει τη Δευτέρα στον 102FM με θέμα "Κυκλοφοριακό στη Θεσσαλονίκη - Προτάσεις για τη λύση του". Μεταξύ άλλων θα συζητηθούν επιμέρους ενότητες όπως: οι δυνατότητες του οδικού δικτύου, ο αριθμός οχημάτων που κυκλοφορούν, τα σημεία και οι ώρες αιχμής, η διερεύνηση των αιτίων που προκαλούν την κυκλοφοριακή συμφόρηση, η έλλειψη χώρων στάθμευσης αλλά και η προβληματική λειτουργία των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Στο πλαίσιο της ενημερωτικής εκστρατείας για το κυκλοφοριακό θα πραγματοποιηθούν ακόμη τρεις ραδιοφωνικές "στρογγυλές τράπεζες" με τη συμμετοχή βουλευτών του νομού, εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης και των συναρμόδιων φορέων.

Οι συντελεστές των ραδιοφωνικών προγραμμάτων της ΕΡΤ3 θα καταγράψουν τις παρεμβάσεις των ακροατών και τις προτάσεις που καταθέτουν. Σε όλα τα παραπάνω θα δώσουν απαντήσεις εκπρόσωποι των αρμόδιων φορέων.

Ο μαραθώνιος ενημέρωσης για το κυκλοφοριακό θα ολοκληρωθεί με συνοπτική παρουσίαση των συμπερασμάτων. Tην επιμέλεια της έρευνας έχουν οι δημοσιογράφοι - παρουσιαστές των ενημερωτικών εκπομπών του 102FM και συμμετέχουν με ρεπορτάζ οι ρεπόρτερ του τμήματος ειδήσεων του ραδιοφωνικού σταθμού της ΕΡΤ3. Αντίστοιχες μαραθώνιες εκπομπές προετοιμάζονται και από τον 95,8FM για θέματα πολιτισμού με ειδικότερες έρευνες και "στρογγυλές τράπεζες". Πρώτο θέμα της έρευνας είναι "Το βιβλίο σήμερα - Πόσο και τι διαβάζουν οι Έλληνες;". Στόχος του αφιερώματος είναι να αναδειχτεί η εικόνα των εκδόσεων της εποχής και η απήχησή της στην κοινωνία με έμφαση στα ενδιαφέροντα της νεολαίας. Στις εκπομπές θα φιλοξενηθούν συγγραφείς της Θεσσαλονίκης, βιβλιοκριτικοί, εκδότες και διακινητές του βιβλίου.