Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Τηλεόραση :: Ελεύθερο ρεπορτάζ

( της μπάλας... μαχαιριά :: 20/2/2006 20:16:33) 

Ποσοστό τηλεθέασης 55% πέτυχε στις γυναίκες ηλικίας 15-24 χρόνων η κυριακάτικη πρεμιέρα του "Fame story". Στο στιγμιότυπο η Σοφία Αλιμπέρτη με την παλιά φουρνιά των καθηγητών (Αντώνη Γούναρη, Τζούλι Μασσίνο και Πάνο Μεταξόπουλο).

Της ΦΩΦΩΣ ΜΠΟΝΙΟΥ

1ο το ματς ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ - ΑΕΚ, 2ο το "Fame", 3ος ο Γρηγόρης

Της μπάλας… μαχαιριά

Ούτε οι εκκολαπτόμενοι τραγουδιστές του "Fame" μετά της λαμπερής, ντυμένης στα φουξ-κόκκινα, Σοφίας Αλιμπέρτη ούτε ο "πυτζαμάτος" Γρηγόρης Αρναούτογλου κατάφεραν να βρεθούν στη number one θέση των δέκα δημοφιλέστερων προγραμμάτων για την Κυριακή που μας πέρασε. Η θεά μπάλα έκανε για άλλη μία φορά το θαύμα της, έχοντας με το μέρος της τη μεγαλύτερη μερίδα τηλεθεατών (1.567.000).

Όσο για την πρώτη "κόντρα" των δύο κυριακάτικων προγραμμάτων, το κοινό φάνηκε να "μοιράζεται". Πώς εξηγείται άλλωστε η διαφορά μόλις 87.000 τηλεθεατών που χωρίζει το τάλεντ σόου από το "Πολύ την Κυριακή", με το πρώτο να επικρατεί με 1.410.000 τηλεθεατές (τηλεθέαση 37,3%) έναντι 1.323.000 οι οποίοι ενθουσιάστηκαν με τον πουπουλοπόλεμο που στήθηκε στο σόου του Γρηγόρη.

Όπως και να έχει πάντως, η πρεμιέρα του "Fame story" βρέθηκε στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος του κοινού. Βλέπετε η έλευση ενός πολυσυζητημένου προσώπου, όπως η Σοφία Αλιμπέρτη, στον ΑΝΤ1 αποτέλεσε ένα επιπλέον ατού ως προς τη διαφήμιση της εκπομπής. Η Σοφία, που, όπως είπε, λόγω της αγάπης της στη μουσική βρέθηκε στην ακτή του "Fame", σε γενικές γραμμές ήταν συμπαθητική, διαβασμένη ως προς τα προσόντα των σπουδαστών και κάποιες φορές αμήχανη απέναντι στις ατάκες των μελών της κριτικής επιτροπής. Και αυτοί βέβαια από την πλευρά τους (Τριανταφυλλίδης, Γαρμπή, Σταρόβας, Παππά και Μουκίδης) έδειχναν άγνωστοι και αταίριαστοι μεταξύ τους. Δεν μπορούμε πάντως να μην επισημάνουμε το χιούμορ του Δημήτρη Σταρόβα (ήρθα, για να προσφέρω ένα ειδικό βάρος) αλλά και του στιχουργού Γιώργου Μουκίδη, ο οποίος δεν παρέλειψε να "πειράξει" τις υποψήφιες για τις ενδυματολογικές εμφανίσεις τους. Όσο για τον Ιάσονα Τριανταφυλλίδη, που χαρακτηρίστηκε από την Αλιμπέρτη "βετεράνος των κριτικών επιτροπών", ξεκαθάρισε ότι δεν θα κρίνει χαρακτήρες αλλά ταλέντα, εισπράττοντας την απάντηση της Σοφίας ότι εμείς εδώ θα κρίνουμε και τα δύο.

Κατά τα άλλα διασκεδάσαμε πολύ με τα ατού των παικτών, έτσι όπως παρουσιάστηκαν εν μέσω βιογραφικού από τους ιθύνοντες της παραγωγής. Για παράδειγμα μάθαμε ότι ο Β. Λαμπρόπουλος έσωσε τη γιαγιά του από βέβαιο θάνατο και ότι η Χρ. Κολέτσα βρέθηκε στη μέση του ωκεανού με το τζετ σκι. Ακόμη ο Στάθης Ραφτόπουλος "ομολόγησε" ότι καθηγήτρια τον έπιασε στην τάξη με μία μίνι tv, ενώ η Έλσα Πάζη είπε ότι έχει πέσει θύμα απάτης και ξυλοδαρμού.

Το παρατράγουδο

Πάντως μία άλλου ύφους εντύπωση -από αυτήν που θα ήθελαν οι άνθρωποι του ΑΝΤ1- προκάλεσε η εμφάνιση των Boney M, οι οποίοι τραγούδησαν playback. Eιδικότερα τόσο στην πρώτη εμφάνιση του συγκροτήματος όσο και στη δεύτερη ο τραγουδιστής Μπόμπι Φάρελ είπε στα ελληνικά δύο υβριστικές φράσεις. Το γεγονός αυτό προκάλεσε την αντίδραση νομικού, ο οποίος τηλεφώνησε στο κοντινότερο αστυνομικό τμήμα και κατέθεσε μήνυση εναντίον του επικεφαλής του συγκροτήματος για εξύβριση θρησκεύματος. Αμέσως ένα περιπολικό έφτασε στο στούντιο, αλλά έπειτα από παρέμβαση ανθρώπων του καναλιού ο τραγουδιστής δεν συνελήφθη. Ο ΑΝΤ1 με ανακοίνωσή του τονίζει πως τα "γαλλικά" του Μπόμπι ήταν απλά μία άτυχη στιγμή και ο ίδιος πιθανότατα δεν ήξερε τι ακριβώς έλεγε.