Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Τηλεόραση :: Ελεύθερο ρεπορτάζ

( "αντιγνωμίες" και "φάκελοι" ψάχνουν για τις υποκλοπές :: 13/2/2006 20:30:49) 

"Αντιγνωμίες" και "Φάκελοι" ψάχνουν για τις υποκλοπές

Οι υποκλοπές θα βρεθούν απόψε στο επίκεντρο δύο ενημερωτικών εκπομπών, που ξεκινούν την ίδια ώρα (23.50) σε MEGA και ALPHA αντίστοιχα.

Ειδικότερα, "Οι Φάκελοι" με τον Αλέξη Παπαχελά, τη Σοφία Παπαϊωάννου και τον Τάσο Τέλογλου παρουσιάζουν τις πρώτες απαντήσεις στην πολύκροτη υπόθεση των υποκλοπών. Πώς "αξιοποιήθηκε" η πίεση των ξένων για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, με αποτέλεσμα την ενεργοποίηση λογισμικού νόμιμης συνακρόασης από εταιρείες κινητής τηλεφωνίας; Ο δημοσιογράφος, που διείσδυσε στα άδυτα της πανίσχυρης επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, αποκαλύπτει πώς οι Αμερικάνοι έκαναν διεθνείς συμφωνίες με εταιρείες κινητής τηλεφωνίας σε όλο τον κόσμο για την παρακολούθηση των κινητών τηλεφώνων. Τι έκανε η ΕΥΠ το επίμαχο καλοκαίρι του 2004 και ποιες είναι οι πραγματικές δυνατότητές της να μας παρακολουθεί όταν μιλάμε στο τηλέφωνο; Τι πραγματικά κρύβει η αυτοκτονία του Κώστα Τσαλικίδη; "Οι Φάκελοι" δίνουν τις πρώτες κρίσιμες απαντήσεις στα ερωτηματικά που αφορούν το "ελληνικό Watergate".

Την ίδια ώρα στις "Αντιγνωμίες" του ALPHA πολιτικοί και δημοσιογράφοι με νέα στοιχεία φωτίζουν αθέατες πλευρές της υπόθεσης των υποκλοπών. Πόσο κοντά είναι η ώρα της κρίσης για τους υπευθύνους; Ποιες οι πολιτικές παρενέργειες των σκανδάλων; Τι φοβάται η κυβέρνηση αλλά και τι επιδιώκει η αντιπολίτευση; Τη συζήτηση συντονίζει ο Νίκος Χατζηνικολάου.