Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Τέχνες-Πολιτισμός :: Ελεύθερο ρεπορτάζ

( από βιβλίο σενάριο. ποιο και πώς :: 1/2/2006 20:08:14) 

Από βιβλίο σενάριο. Ποιο και πώς

Επαγγελματικό σεμινάριο του ΕΚΕΒΙ στην αίθουσα εκδηλώσεών του

Πώς αναγνωρίζουμε ένα βιβλίο που μπορεί να μεταφερθεί στην οθόνη; Πώς αντιμετωπίζουμε το λογοτεχνικό κείμενο ως σενάριο; Πώς το παρουσιάζουμε και το προωθούμε στον παραγωγό;

Ορισμένα μόνον από τα ζητήματα που τίθενται στο επαγγελματικό σεμινάριο, το οποίο διοργανώνει το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ). Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί αύριο

(9 π.μ. - 5 μ.μ.), στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΚΕΒΙ (Αθανασίου Διάκου 4, Αθήνα) και απευθύνεται στους επαγγελματίες -και όχι μόνον-του βιβλίου. Θα δοθεί δε από μια "μέτρ" του είδους, την διευθύντρια του τομέα οπτικοακουστικών των εκδόσεων Gallimard, Prune Berge.

Η κ. Berge γνωρίζει καλά τα μυστικά της δουλειάς, αφού διαθέτει πολύχρονη εμπειρία ως σύμβουλος σε τηλεοπτικά κανάλια και εκδοτικούς οίκους πάνω στα θέματα ανταλλαγής δικαιωμάτων ανάμεσα σε εκδότες και εταιρείες παραγωγής και έχει καταφέρει να "πουλήσει" περί τα 200 βιβλία, ώστε να μεταφερθούν στη μικρή και τη μεγάλη οθόνη.

Η πρωτοβουλία αυτή του ΕΚΕΒΙ στοχεύει στη σωστή ενημέρωση και προετοιμασία των Ελλήνων εκδοτών για το Φόρουμ Κινηματογράφου και Λογοτεχνίας του Μόντε Κάρλο (7-9 Απριλίου), στο οποίο το Κέντρο θα συμμετάσχει για δεύτερη φορά φέτος. Στην πρωτεύουσα του Μονακό δίνουν το ετήσιο ραντεβού τους παραγωγοί του κινηματογράφου από όλο τον κόσμο με λογοτεχνικούς πράκτορες, προκειμένου να ανακαλύψουν σενάρια βασισμένα στη λογοτεχνία. Στην περσινή συμμετοχή του στο Φόρουμ το ΕΚΕΒΙ είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει τη δυναμική μιας νέας σημαντικής αγοράς για το ελληνικό βιβλίο.

Το σεμινάριο θα είναι ανοιχτό για το κοινό από τις 9 π.μ. έως τις 12 το μεσημέρι (απαραίτητη η εγγραφή - πληροφορίες στο τηλέφωνο: 210-9200352).

ΥΠΟΓΡΑΦΗ Δ.ΝΤ.