Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Τηλεόραση :: Ελεύθερο ρεπορτάζ

( τα "αληθινά σενάρια" κάνουν... ακροβασίες :: 1/2/2006 20:12:38) 

Τα "αληθινά σενάρια" κάνουν… ακροβασίες

Την δεκαετία του '60 αλλά και αρκετά παλιότερα ένα από τα πιο αγαπημένα θεάματα των κατοίκων της περιφέρειας ήταν τα κάθε είδους ακροβατικά. Ενδεικτικό αυτού του γεγονότος είναι πως μέχρι τα τέλη του 1960 η Ελλάδα διέθετε έντεκα γκρουπ που περιόδευαν σε ολόκληρη τη χώρα και έκαναν τον περίφημο "Γύρο του θανάτου". Όμως πλέον οι ακροβάτες είναι είδος προς εξαφάνιση.

Με τους ιδιαίτερους αυτούς καλλιτέχνες ασχολούνται σήμερα (ΕΤ3, 22.00) τα "Αληθινά σενάρια" του Νίκου Ασλανίδη. Η κάμερα της εκπομπής ταξίδεψε ως τη Λάρισα και βρήκε ένα νέο άνθρωπο που αυτήν την περίοδο ζει και εργάζεται στη θεσσαλική πρωτεύουσα, ο οποίος τα καλοκαίρια εμφανίζεται στο "Γύρο του θανάτου" και κόβει την ανάσα των θεατών, πραγματοποιώντας το "σάλτο μορτάλε". Επίσης, τα "Αληθινά σενάρια" παρακολουθούν μία νεαρή κοπέλα στη Θεσσαλονίκη, η οποία μιμούμενη τους ακροβάτες της παλιάς σχολής έχει αναπτύξει μια ιδιαίτερη τεχνική στην εναέρια ακροβασία με ένα πανί. Η ακροβάτης παρουσιάζει χορογραφίες σε μεγάλο ύψος χωρίς, μάλιστα, τη σιγουριά κάποιου προστατευτικού μέσου ασφαλείας.

Η τρίτη ιστορία της σημερινής εκπομπής είναι τα ακροβατικά μιας ομάδας Κινέζων που βρέθηκαν πρόσφατα για μια σειρά παραστάσεων στην πόλη μας και μίλησαν στον Νίκο Ασλανίδη για τον τρόπο εκτέλεσης των εντυπωσιακών τους νούμερων.