Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Τέχνες-Πολιτισμός :: Ελεύθερο ρεπορτάζ

( κρατικά βραβεία αναζητούν υποψήφιους :: 7/2/2006 19:12:06) 

ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΕΡΓΑ

Κρατικά βραβεία αναζητούν υποψήφιους

Πρόσκληση σε καταξιωμένους αλλά και πρωτοεμφανιζόμενους θεατρικούς συγγραφείς να συμμετάσχουν στους διαγωνισμούς για τα φετινά Κρατικά Βραβεία Θεατρικού Έργου απευθύνει το υπουργείο Πολιτισμού. Οι ενδιαφερόμενοι έχουν προθεσμία δύο μηνών να υποβάλουν τα έργα τους, τα οποία μπορούν να καλύπτουν όλο το φάσμα της δραματικής τέχνης, αρκεί να μην έχουν παρουσιαστεί στο παρελθόν -είτε από σκηνής είτε από ραδιοτηλεοπτικά μέσα- και να μην έχουν κριθεί από την αρμόδια επιτροπή ή οποιαδήποτε επιτροπή του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Επιμέρους διακρίσεις

Στο διαγωνισμό για το Κρατικό Βραβείο συγγραφής θεατρικού έργου μπορεί να συμμετάσχει οποιοσδήποτε και να διεκδικήσει μία από τις τρεις διακρίσεις, οι οποίες συνοδεύονται από χρηματικά έπαθλα ύψους 9.000 ευρώ, 5.000 και 3.000 ευρώ αντίστοιχα.

Πιο περιοριστικούς όρους θέτει ο διαγωνισμός του Κρατικού Βραβείου για νέους θεατρικούς συγγραφείς. Σ' αυτόν δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνον όσοι δεν έχουν παρουσιάσει στο παρελθόν έργο τους (από θίασο, τηλεόραση, ραδιόφωνο) ή δεν έχουν βραβευτεί από επιτροπή του δημοσίου. Εδώ τα βραβεία συνοδεύονται από έπαθλα ύψους 8.000, 5.000 και 3.000 ευρώ αντίστοιχα. Τα ίδια ποσά συνοδεύουν και τα τρία βραβεία συγγραφής παιδικού θεατρικού έργου, για τα οποία ισχύουν οι γενικοί όροι συμμετοχής.

Οροι συμμετοχής

1. Οι διαγωνιζόμενοι λαμβάνουν μέρος με την υποβολή ενός και μόνον έργου και σε μία μόνο από τις παραπάνω περιπτώσεις.

2. Τα έργα υποβάλλονται με αίτηση με ψευδώνυμο, σε πέντε δακτυλογραφημένα αντίτυπα.

3. Το πραγματικό ονοματεπώνυμο, η διεύθυνση και ο αριθμός τηλεφώνου του συγγραφέα θα περιέχονται μέσα σε σφραγισμένο φάκελο, συνοδευτικό της αίτησης. Η τυχόν αναγραφή στην αίτηση ή στα αντίτυπα του έργου του πραγματικού ονόματος συνιστά λόγο ακυρότητας της συμμετοχής.

4. Στην αίτηση ο ενδιαφερόμενος αναφέρει με σαφήνεια σε ποιον από τους διαγωνισμούς συμμετέχει, αλλιώς η συμμετοχή του είναι άκυρη.

Τα έργα υποβάλλονται στη διεύθυνση Θεάτρου και Χορού, Τμήμα Θεάτρου (Μπουμπουλίνας 20 106 82 Αθήνα). Περαιτέρω πληροφορίες στα τηλ. 210-8201736 και 210-8201737.

Να σημειωθεί ότι επιχορηγούμενος θίασος που θα ανεβάσει οποιοδήποτε βραβευθέν έργο δύναται να ενισχυθεί οικονομικά από το ΥΠΠΟ.