Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Ελεύθερο ρεπορτάζ

( αγιος ο έρωτας, αλλά θέλει και δώρα :: 13/2/2006 19:59:05) 

Γλυκά, λουλούδια και κοσμήματα σε σχήμα καρδιάς επιστρατεύουν οι έμποροι για να δελεάσουν τους πιστούς του Αγίου Βαλεντίνου.

Γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου σήμερα για όσους… γιορτάζουν

Αγιος ο έρωτας, αλλά θέλει και δώρα

Η ονομασία του προστάτη των ερωτευμένων Αγίου Βαλεντίνου προέρχεται από το λατινικό επίθετο valens, valentis, που σημαίνει ισχυρός, ακλόνητος. Ισχυρή και ακλόνητη επιλογή αποδεικνύεται κάθε χρόνο τέτοια μέρα και η προσφορά λουλουδιών στα αγαπημένα πρόσωπα.

Τα ανθοπωλεία έχουν προμηθευτεί ήδη τριαντάφυλλα και ορχιδέες, τα δημοφιλέστερα λουλούδια για τη σημερινή γιορτή. "Το κόστος ενός τριαντάφυλλου ξεκινά από 1 ευρώ και φθάνει τα 5 ευρώ, ανάλογα με το μέγεθός του και την ποιότητα. Επίσης, προτιμούνται τα μπουκέτα, που ξεκινούν από 10-15 ευρώ", εξηγεί ο ανθοπώλης Δημήτρης Βερναρλής. Από την πλευρά του ο υπεύθυνος καταστήματος ειδών δώρων "Ρεζέρβα" Γιώργος Βαραχίδης λέει ότι πρώτα στις προτιμήσεις έρχονται τα κλασικά κουκλάκια. "Οι τιμές κυμαίνονται από 5 έως 10 ευρώ. Υπάρχουν βέβαια χίλιες δυο άλλες επιλογές", εξηγεί.

Οι υπεύθυνοι στο ζαχαροπλαστείο "Ελληνικόν" λένε ότι δημοφιλέστερο γλυκό τέτοια μέρα είναι οι τούρτες σε σχήμα καρδιάς. Μία τέτοια τούρτα ενός κιλού στοιχίζει περίπου 13 ευρώ, ενώ προτιμούνται και τα μικρά γλυκάκια, επίσης σε σχήμα καρδιάς.

Και τα κοσμήματα που προτιμούνται είναι σε σχήμα καρδιάς, όπως μας ενημερώνει ο κοσμηματοπώλης Άγγελος Βιλδιρίδης. "Αγοράζουν καδένες και δαχτυλίδια. Κάποιος μπορεί να επιλέξει κι ένα γούρι του έρωτα, ένα κόσμημα που κατασκευάσαμε ειδικά γι' αυτήν τη μέρα".

"Σ' αγαπώ" μ' ένα γραμματόσημο

Να τυπώσουν το δικό τους γραμματόσημο καλούν τους πολίτες τα Ελληνικά Ταχυδρομεία σε μια εκδήλωση στην πλατεία Αριστοτέλους με αφορμή τη σημερινή μέρα. Το ειδικό προσωπικό γραμματόσημο θα κυκλοφορήσει ειδικά για τη γιορτή των ερωτευμένων. Από τις 10.00 το πρωί έως τις 10.00 το βράδυ ένα κατάστημα των ΕΛΤΑ θα στηθεί στην πλατεία, όπου ο καθένας θα μπορεί να τυπώσει ό,τι γραμματόσημο επιθυμεί.

Κ.Κ.