Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Τηλεόραση :: Ελεύθερο ρεπορτάζ

( τριγμοί λόγω καρβέλα :: 31/1/2006 19:07:14) 

Διαμάχη μεταξύ Βίσση-δημοσιογράφου για τον ιδιόρρυθμο συνθέτη

Τριγμοί λόγω Καρβέλα

Της Δήμητρας Τσαμποδήμου

Με τους χειρότερους οιωνούς ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την ελληνική συμμετοχή στη Eurovision της Αθήνας. Η επίσημη παρουσίαση της Άννας Βίσση από την ΕΡΤ ήταν επεισοδιακή, με την Κύπρια ντίβα να δείχνει ιδιαίτερα ενοχλημένη από τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων και ιδιαίτερα της Ντέπυς Γκολεμά.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η Άννα Βίσση, αφού δήλωσε χαρούμενη που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Eurovision και τάχθηκε υπέρ ενός χορευτικού τραγουδιού, ξεκίνησε έναν έμμεσο αγώνα υπέρ του καλλιτεχνικού συντρόφου της Νίκου Καρβέλα. "Αν ο Νίκος έχει έμπνευση και όρεξη, μπορεί να γράψει ένα τραγούδι", ήταν η πρώτη και "αθώα" δήλωση. Όμως, όταν ρωτήθηκε εάν θα μπορούσε άνετα να ξεχωρίσει ένα τραγούδι άλλου συνθέτη έναντι ενός του Καρβέλα, άρχισε η πραγματική… προπαγάνδα. "Αυτός που στηρίζει τη Βίσση και θέλει να πάει η Βίσση στη Eurovision, είναι εύλογο, αν δεν είναι εμπαθής με τον Καρβέλα κι αν γνωρίζει από μουσική, να θεωρεί τον Καρβέλα πιο ικανό να γράψει το τραγούδι που θα κάνει τη Βίσση να διεκδικήσει ακόμη και την πρωτιά", δήλωσε η τραγουδίστρια, θέτοντας ουσιαστικά σε παραβρισκόμενους και κοινό το εκβιαστικό δίλημμα "ή ο Νίκος ή δεν εγγυώμαι για το αποτέλεσμα". Ποιο όμως "έγκλημα" έκανε η έμπειρη δημοσιογράφος του "Ελεύθερου Τύπου", που κόντεψε να βγάλει τη Βίσση από τα ρούχα της; Απλά θεώρησε χρέος της να της επισημάνει πως η διοργάνωση είναι κρατική υπόθεση και όχι δική της. "Η ΕΡΤ μου φαίνεται να έχει κατεβασμένα μάτια. Η διοργάνωση δεν είναι της Βίσση, είναι της ΕΡΤ και δεν μ' αρέσει ο τρόπος που χειρίζεστε το θέμα Καρβέλα", επισήμανε η κ. Γκολεμά, ενώ τα κοντινά πλάνα στην Κύπρια σταρ έδειχναν την ενόχλησή της. Μάλιστα δεν "καταδέχτηκε" η ίδια να απαντήσει, αλλά άφησε τον πρόεδρο της ΕΡΤ Α.Ε. Χρήστο Παναγόπουλο να βγάλει το φίδι από την… τρύπα και να καθησυχάσει τους συντάκτες πως θα υπάρχουν διαφανείς διαδικασίες και θα ακουστούν πολλά τραγούδια, μέχρι να αποφασιστεί ποιο από όλα θα ερμηνεύσει η Βίσση στις 20 Μαΐου.

1 εκατ. ευρώ κέρδος

Πέρα από το επεισόδιο η συνέντευξη Τύπου απλώς διευκρίνισε κάποια θέματα, όπως το κόστος των εισιτηρίων, που θα κυμαίνονται από 20 έως 400(!) ευρώ, ενώ η διοργάνωση θα κοστίσει στην ΕΡΤ 12 εκατομμύρια ευρώ. Όμως τα έσοδα από πωλήσεις εισιτηρίων και χορηγίες εκτιμάται από τα στελέχη της κρατικής τηλεόρασης ότι θα φτάσουν τα 13 εκατομμύρια ευρώ. Τα εισιτήρια θα κυκλοφορήσουν γύρω στα τέλη Φεβρουαρίου (με πιθανότερη ημερομηνία την 20ή του μήνα), ενώ ο Γιώργος Χουλιάρας δήλωσε πως συζητάνε με ονόματα του παγκόσμιου καλλιτεχνικού στερεώματος, προκειμένου να βρεθεί η παρτενέρ του Σάκη Ρουβά. Η διαδικασία επιλογής του τραγουδιού θα είναι παρόμοια με την περσινή. Τηλεθεατές και κριτική επιτροπή θα επιλέξουν ένα από τα τρία ή πέντε τραγούδια που θα ερμηνεύσει η Βίσση στις αρχές Μαρτίου.