Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Τέχνες-Πολιτισμός :: Ελεύθερο ρεπορτάζ

( θρίλερ στο κρατικό ωδείο :: 12/1/2006 20:30:40) 

Το κτίριο της οδού Φράγκων 15, που στεγάζει το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, ανακαινίστηκε το 1997 με κονδύλια του οργανισμού πολιτιστικής πρωτεύουσας.

Θρίλερ στο Κρατικό Ωδείο

Το ζήτημα της στέγασης του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, που απειλείται από το ΙΚΑ με έξωση από το νεοκλασικό κτίριο της οδού Φράγκων, το οποίο ανακαινίστηκε με έξοδα της «Θεσσαλονίκης Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 1997», έθεσε χθες με επερώτησή του προς τον υπουργό Πολιτισμού ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.

Στην επερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ αναφέρεται ότι ο χώρος διαμορφώθηκε κατάλληλα με πρόσθετες δαπάνες του υπουργείου Πολιτισμού για τη στέγαση του ΚΩΘ και μάλιστα είχε δρομολογηθεί η εξαγορά του κτιρίου ή η ανταλλαγή του με άλλο ακίνητο του δημοσίου, ώστε να μη θιγούν τα περιουσιακά στοιχεία του ΙΚΑ. «Δυστυχώς τίποτε από αυτά δεν έγινε τα δύο τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα η σημερινή διοίκηση του ΙΚΑ να κινεί τη διαδικασία έξωσης του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης», επισημαίνεται.

Καταλήγοντας ο βουλευτής ρωτά τον υπουργό σε τι ενέργειες προέβη ή πρόκειται να προβεί, ώστε να συνεχίσει να στεγάζεται στο νεοκλασικό κτήριο της οδού Φράγκων το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και να ολοκληρωθεί η διαδικασία μεταβίβασής του από το ΙΚΑ προς το ΚΩΘ. Επίσης τι άλλα μέτρα έχουν ληφθεί για τη διασφάλιση της ομαλής διοικητικής, καλλιτεχνικής και εκπαιδευτικής λειτουργίας του ΚΩΘ, που είναι το μόνο δημόσιο ωδείο της χώρας.

Παρέμβαση Ζαχόπουλου

Σε επικοινωνία της «Μ» με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του οργανισμού Παύλο Δημητριάδη ο δεύτερος διαβεβαίωσε πως το θέμα έχει κλείσει οριστικά από προχθές, αφού με τη διαμεσολάβηση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού Χρήστου Ζαχόπουλου και κατόπιν της χθεσινής επίσκεψης κλιμακίου στελεχών του ΙΚΑ στο κτήριο της οδού Φράγκων επιτεύχθηκε συμφωνία μεταξύ των δύο φορέων για δωδεκαετές συμβόλαιο.