Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Τηλεόραση :: Ελεύθερο ρεπορτάζ

( χιόνισε... τηλεθέαση :: 26/1/2006 20:25:41) 

Πρώτο το δελτίο του MEGA το τελευταίο τριήμερο - Στην κορυφή και ο Παπαδάκης

Χιόνισε… τηλεθέαση

Χιονιάς ήταν και πέρασε -προς το παρόν τουλάχιστον- και στο πέρασμά του δεν άφησε μόνο παγετό και προβλήματα στα οδικά δίκτυα αλλά και νικητές και χαμένους στο στίβο της ενημέρωσης. Από ποιο κανάλι επιλέξατε να δείτε τα σημεία που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής; Πού χρειάζεται αλυσίδες; Πού θα φτάσει η θερμοκρασία από την Πελοπόννησο μέχρι τη Θράκη αλλά και πότε θα ηλεκτροδοτηθούν περιοχές που βρέθηκαν στη δίνη του κυκλώνα; Τις απαντήσεις σε αυτά αλλά και σε δεκάδες ακόμη ερωτήματα έδωσαν τα κανάλια, που εν μέσω υπερβολής κάποιες φορές και ψύχραιμης ενημέρωσης άλλοτε φρόντισαν να δώσουν στο τηλεοπτικό κοινό πληροφορίες για την εξέλιξη του σιβηρικού χιονιά.

Σε ό,τι αφορά τα κεντρικά δελτία ειδήσεων, πρώτο στις προτιμήσεις των τηλεθεατών το τριήμερο 23-25 Ιανουαρίου αναδείχθηκε αυτό του MEGA, το οποίο επέλεξαν να δουν κατά μέσο όρο 962.000 τηλεθεατές (τηλεθέαση 24,3%), έναντι 903.000 που έμειναν συντονισμένοι στις ειδήσεις του ALPHA (22,8%) και 870.000 τηλεθεατών που προτίμησαν "Τα νέα του ΑΝΤ1" (τηλεθέαση 21,8%). Δέκα και πλέον μονάδες πιο κάτω ακολουθούν οι ειδήσεις του ALTER (9,7%) αλλά και τα κεντρικά δελτία της ΝΕΤ (9,2%), του STAR (9,1%) και της ΕΤ3 (3,3%). Αμετάβλητη η κατάσταση και στις μετρήσεις που αφορούν το κοινό της Θεσσαλονίκης, με πρώτη και πάλι την Όλγα Τρέμη (25,8%), δεύτερο τον Νίκο Χατζηνικολάου (20,9%) και τρίτη την Έλλη Στάη (16,6%). Σημειωτέον, το ποσοστό του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΕΤ3 στη Θεσσαλονίκη ήταν διπλάσιο (7,3%) από αυτό που σημειώνει το κανάλι σε πανελλαδικό επίπεδο.

Σε ό,τι αφορά τις πρωινές ενημερωτικές εκπομπές σε πανελλαδικό επίπεδο πρώτος τερμάτισε ο Γιώργος Παπαδάκης και η εκπομπή του ΑΝΤ1 "Καλημέρα Ελλάδα" που είδαν 354.000 τηλεθεατές, έναντι 285.000 που παρακολούθησαν την "Κοινωνία ώρα μηδέν" του MEGA και 228.000 που είπαν "Καλημέρα σας" στον ALPHA. Τέλος, στη Θεσσαλονίκη πλην των Παπαδάκη, Λυριτζή - Οικονόμου και Καμπουράκη - Λιαρέλλη, που βρέθηκαν στην πρώτη τριάδα των προτιμήσεων του κοινού, πολύ καλά τα πήγε και η εκπομπή της ΕΤ3 "9 η ώρα μεσημέριασε", που σύμφωνα με την AGB πέτυχε τηλεθέαση 12,2%.