Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Ελεύθερο ρεπορτάζ

( αλλάζει η εικόνα του πύργου :: 2/3/2006 22:05:38) 

Στον περιβάλλοντα χώρο του Λευκού Πύργου έχει ήδη αρχίσει η τοποθέτηση νέας πλακόστρωσης και η διαμόρφωση χώρων πρασίνου, στους οποίους θα φυτευτούν περίπου ογδόντα νέα δέντρα.

"Στους επόμενους μήνες η πλατεία Λευκού Πύργου θα παρουσιάζει μία αξιοζήλευτη εικόνα", ανέφερε ο Β. Παπαγεωργόπουλος, ο οποίος επιθεώρησε τα έργα ανάπλασης.

Μετά το Πάσχα αναμένεται να δοθεί σε χρήση η ανακαινισμένη πλατεία

Αλλάζει η εικόνα του Πύργου

Της ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΖΟΥΚΑ

Αμέσως μετά το Πάσχα αναμένεται να αποδοθεί στη χρήση των Θεσσαλονικέων η ανακαινισμένη πλατεία Λευκού Πύργου, όπως θα διαμορφωθεί μετά την ολοκλήρωση των έργων ανάπλασης, τα οποία αυτό το διάστημα βρίσκονται σε εξέλιξη.

Στον περιβάλλοντα χώρο του Λευκού Πύργου έχει ήδη αρχίσει η τοποθέτηση νέας πλακόστρωσης και η διαμόρφωση χώρων πρασίνου, στους οποίους θα φυτευτούν περίπου ογδόντα νέα δέντρα, τα οποία θα έρθουν από φυτώριο της Μπολόνιας Ιταλίας.

"Μέσα στους επόμενους δύο μήνες η πλατεία Λευκού Πύργου θα παρουσιάζει μία αξιοζήλευτη εικόνα", ανέφερε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο οποίος χθες επιθεώρησε τα έργα ανάπλασης, συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους Αρχιτεκτονικού Κώστα Εγγλέζο και Περιβάλλοντος και Πρασίνου Κώστα Καζαντζίδη.

Νέα μελέτη για το περιτοίχισμα

Μέχρι το Πάσχα, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει η αρμόδια αντιδημαρχία Αρχιτεκτονικού, θα έχει ολοκληρωθεί και η μελέτη για την αναβάθμιση του τμήματος πέριξ του Λευκού Πύργου, όπου εντοπίστηκε ο πολυγωνικός οχυρωματικός περίβολος του μνημείου.

Τα έργα σε αυτό το τμήμα της πλατείας Λευκού Πύργου θα εκτελεστούν σε δεύτερη φάση. Όπως προβλέπεται από τη μελέτη του έργου, ο οχυρωματικός περίβολος του μνημείου θα ανυψωθεί κατά περίπου σαράντα εκατοστά, ώστε να είναι ευκρινής, καθώς βρέθηκε σε επίπεδο πολύ χαμηλότερο από αυτό του εδάφους.

Παράλληλα με τις παρεμβάσεις ανάδειξης των αρχαιολογικών ευρημάτων θα εξελιχθούν και τα έργα τοποθέτησης νέου λευκού φωτισμού, μέσω είκοσι τεσσάρων προβολέων που θα τοποθετηθούν περιμετρικά του Λευκού Πύργου.

Όπως γνωστοποίησε χθες ο κ. Εγγλέζος, μετά τις γιορτές του Πάσχα θα αρχίσουν οι διαδικασίες δημοπράτησης και για το έργο της ανάπλασης της παλιάς παραλίας της Θεσσαλονίκης, στο τμήμα από το άγαλμα του Ναυάρχου Βότση μέχρι το λιμάνι. "Η παλιά παραλία θα αναβαθμιστεί με τη διαμόρφωση νέας πλακόστρωσης και την τοποθέτηση νέου φωτισμού", ανέφερε ο αντιδήμαρχος Αρχιτεκτονικού, σημειώνοντας ότι σχεδόν παράλληλα με τα έργα στην παλιά παραλία θα εξελιχθούν και οι εργασίες αναβάθμισης του τμήματος του παραλιακού μετώπου από το Λευκό Πύργο μέχρι το Βασιλικό Θέατρο.