Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Τηλεόραση :: Ελεύθερο ρεπορτάζ

( στην αντεπίθεση η ετ3 :: 17/1/2006 20:10:30) 

Με ολοκαίνουργιες εκπομπές για την περιφέρεια

Στην αντεπίθεση η ΕΤ3

Άνθρωποι της διανόησης, συγγραφείς και ποιητές, που επέλεξαν να ζήσουν εκτός των τειχών των μεγάλων αστικών κέντρων αλλά και γυναίκες διαφορετικών ηλικιών και επαγγελμάτων σε γεωγραφικούς χώρους που εκτείνονται από τη Θράκη έως την Ήπειρο πρωταγωνιστούν σε δύο νέες εκπομπές, που έρχονται να προστεθούν από την Κυριακή 29 του μηνός στο βραδινό πρόγραμμα της ΕΤ3.

Ειδικότερα, ιστορίες γυναικών της περιφέρειας αφηγείται η νέα σειρά του Τρίτου Καναλιού με τίτλο "Η γυναίκα στην περιφέρεια", που θα μεταδίδεται κάθε Κυριακή στις 10 το βράδυ. Πρόκειται για οκτώ ωριαία επεισόδια της σειράς που καταγράφουν την καθημερινότητα των γυναικών, την ιδιαίτερη προσωπική, κοινωνική και επαγγελματική θέση τους αλλά και τις οι φυγόκεντρες και κεντρομόλες δυνάμεις που καθορίζουν τις σχέσεις τους με τον περίγυρο. Το σενάριο και τη σκηνοθεσία της σειράς υπογράφει ο Γιώργος Κεραμιδιώτης.

Στις 29 του μηνός όμως πρεμιέρα στην ΕΤ3 κάνει μια ακόμη εκπομπή, που καλείται να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα: Πώς ζουν, τι σκέφτονται και τι ελπίζουν οι άνθρωποι του πνεύματος που ζουν στην περιφέρεια; Ποια είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν; Τι τους εμπνέει και τι τους απογοητεύει;

Στη νέα σειρά της ΕΤ3 με τίτλο "Μια πόλη ένα βλέμμα" (θα προβάλλεται στις 11 το βράδυ) θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε ανθρώπους της διανόησης, συγγραφείς και ποιητές που επέλεξαν να ζήσουν εκτός των τειχών των μεγάλων αστικών κέντρων.

Ο φακός της εκπομπής, υπό τη σκηνοθετική ματιά του Χάρη Παπαδόπουλου, μας ξεναγεί σε μία πόλη ή μία κωμόπολη της χώρας μας, μέσα όμως από τη ματιά ενός συγγραφέα ή ενός ποιητή που με το έργο του μιλά, είτε για την ίδια την πόλη και τα προβλήματά της, είτε γι' αυτό που αποπνέει η ίδια η πόλη ως ατμόσφαιρα.

Αρκετοί από τους συγγραφείς της σειράς εμφανίζονται για πρώτη φορά στην τηλεόραση και αναδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο το συγγραφικό έργο τους και την ιδιαιτερότητα του χώρου στον οποίο ζουν. Μεταξύ των συγγραφέων που θα γνωρίσουμε είναι οι: Μίμης Σουλιώτης (Φλώρινα), Βασίλης Τσιαμπούσης (Δράμα), Χρίστος Χαρτοματζίδης (Κομοτηνή), Διαμαντής Αξιώτης (Καβάλα), Θωμάς Ψύρρας (Λάρισα), Κώστας Ακριβός (Βόλος) και Κώστας Λογαράς (Πάτρα).